Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Λιπάσματα μαϊμού κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά καταγγέλλει ο ΣΠΕΛ


Ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) με έκτακτη ανακοίνωσή του ενημερώνει τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων και τους αγρότες ότι... εντοπίστηκε, να διατίθεται ως «Λίπασμα Ε.Ε.», προϊόν με ενδείξεις MAGGOTPLAN 16-20-0, σε σακί χρώματος κόκκινου στους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, το οποίο δεν διαθέτει κανένα θρεπτικό στοιχείο N-P-K. Στο σακί αναγράφεται μόνο όνομα της παραγωγού εταιρίας «MAGGOTPLAN L.T.D.» με ανεπαρκή δ/νση «Γλαδστώνος Αριθ. 3», και χωρίς κανένα άλλο αναγνωριστικό στοιχείο ή κάποιο στοιχείο επικοινωνίας.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες που πραγματοποίησε ο ΣΠΕΛ δεν κατάφερε να εντοπίσει την εταιρεία αυτή ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο και υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι ανύπαρκτη.

Στη συνέχεια έστειλε το συγκεκριμένο λίπασμα για χημική ανάλυση και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι «δεν έχει κανένα θρεπτικό στοιχείο N-P-K. Όπως επισημαίνει «οι περαιτέρω αναλύσεις για την προέλευση των Α΄ υλών του, έδειξαν ότι πρόκειται για ανθρακικό ασβέστιο από τριμμένο και κοκκοποιημένο ασβεστόλιθο. Από έντυπο «prospectus» των «λιπασμάτων Ε.Ε.» MAGGOTPLAN προκύπτει ότι εκτός του παραπάνω τύπου 16-20-0, η εταιρία MAGGOTPLAN διακινεί σε πολύ χαμηλή τιμή και άλλους τύπους «Λιπασμάτων Ε.Ε.», όπως 11-15-15, 20-10-0, 20-10-10 .

Ο Σ.Π.Ε.Λ. με έγγραφό του κατήγγειλε στην αρμόδια υπηρεσία της Δ.Ε.Φ.Π. του ΥΠ.Α.Α.Τ. και τα παραπάνω, προκειμένου να γίνουν και οι απαιτούμενοι επίσημοι έλεγχοι (δειγματοληψίες και αναλύσεις) από τα Κ.Ε.Π.Π.Υ.Ε.Λ.


agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...