Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Διήμερο Φεστιβάλ λαδιού στην Αιγιάλεια

Με ένα διήμερο φεστιβάλ που αφιερώνεται στον ευλογημένο καρπό της ελιάς και στα παράγωγά του συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιάλειας το Σαββατοκύριακο  στις 14 και 15 Ιουλίου.

Πρόκειται για την πραγματοποίηση του διήμερου Φεστιβάλ Πολιτισμού Λαδιού- Ελιάς, ενός θεσμού που μετρά αρκετά χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην περιοχή της Αιγιάλειας. Το Φεστιβάλ, που αποτελεί συνδιοργάνωση του δήμου Αιγιάλειας της, ΔΗΚΕΠΑ και της Τοπικής Κοινότητας Ελαιώνα, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Ελαιώνα Διακοπτού.

Η ενημέρωση των συνδημοτών μας αλλά και των επισκεπτών στην Αιγιάλεια για τις ποικιλίες ελαιόλαδου και ελιάς, καθώς και η προώθηση των τοπικών προϊόντων είναι κάποιοι από τους στόχους της διοργάνωσης, το πρόγραμμα της οποίας παρουσιάζεται ποικίλο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Όσοι επισκεφθούν το Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μαγειρικές δημιουργίες του γνωστού σεφ Λευτέρη Λαζάρου που θα έχουν σαν βάση τους το ελαιόλαδο.

Ομιλίες και εισηγήσεις με θέμα το ελαιόλαδο θα ενημερώσουν το κοινό για την ποικίλη χρήση του, ενώ ενημερωτικά φυλλάδια για την καλλιέργεια των ελαιόδεντρων θα διανεμηθούν στους παριστάμενους. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από μουσικά και χορευτικά δρώμενα καθώς και από εικαστικά εργαστήρια για παιδιά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων διαμορφώνεται εξής:

Σάββατο 14 Ιουλίου

19:00: Έναρξη  Έκθεσης – Χαιρετισμοί
19:15:  Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά με θέμα την ελιά.
19: 45: «Ελαιόλαδο & Ομορφιά», παρουσίαση της καλλυντικής χρήσης του ελαιόλαδου &  κληρώσεις δώρων από το Kallisto Spa Health System.
20:30: «Μαγειρεύοντας με το Ελαιόλαδο» με τον chef κ. Λευτέρη Λαζάρου
10:00: Μουσικοχορευτική βραδιά από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου

Κυριακή 15 Ιουλίου

19:00:  Έναρξη της έκθεσης με το Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά με θέμα την ελιά.
19:15: «Ελαιόλαδο & Ομορφιά» , παρουσίαση της καλλυντικής χρήσης του ελαιόλαδου & κληρώσεις δώρων από το Kallisto Spa Health System.
19: 30: Ομιλίες με θέμα το ελαιόλαδο. Εισηγητές:
Ζαμπούνης Βασίλειος, Εκδότης  Περιοδικού «Ελιά και Ελαιόλαδο»: «Το Μέλλον του Ελαιόλαδου»
Οικονόμου Γεώργιος,  Γ.Δ/ντής  Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιόλαδου: «Ελαιόλαδο και Καταναλωτής»
Κουνινιώτης Ανδρέας, Γεωπόνος Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών: «Η Ελαιοκαλλιέργεια στην Αιγιάλεια και η συμβολή της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών»
20:30: «Μαγειρεύοντας με το Ελαιόλαδο» με τον chef κ. Λευτέρη Λαζάρου.
22:00: Μουσική Βραδιά με ζωντανή ορχήστρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...