Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Οι Νέοι Αγρότες Πιερίας συνεχίζουν στις 24-2-2012

Την Παρασκευή, 24 Φεβ 2012, στις 18.00, στο γνώριμο Κέντρο Πολιτισμού ΕΚΑΒΗ (στον Δημοτικό Κήπο), η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα: Από το χωράφι στο πιάτο …
Με το κεντρικό θέμα να παραπέμπει στο επιτυχημένο  συνέδριο των πολιτιστικών συλλόγων Βορείου Ευβοίας«Ο Αγρότης καλλιεργεί, μεταποιεί & προωθεί» η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας θεωρώντας δεδομένο ότι οι Νέοι Αγρότες της Πιερίας  είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τις καλλιεργητικές πρακτικές,
έχει προσκαλέσει  τον κ. Δημήτρη Ρουκά να εισηγηθεί την δυνατότητα κάθε κτηνοτρόφου να μεταποιεί την ημερήσια παραγωγή του με μικρό τυροκομείο, ώστε να μην είναι υποκείμενο ημερήσιου εκβιασμού για την διάθεση του καθημερινού του γάλακτος.
Ο κ. Σταύρος Μαριάδης θα δώσει στοιχεία μορφών συλλογικής δράσης των αγροτών, ιδιαίτερα φέτος που είναι το Διεθνές Έτος Συνεργατισμού.
Ο κ. Γιάννης  Σάρρος θα φέρει στην ημερίδα την επεξεργασμένη και συνεχώς επεκτεινόμενη πρόταση «από το χωράφι στο ράφι», που δείχνει μια μορφή δικτύωσης και συλλογικής δράσης αγροτών-παραγωγών με αγρότες-καταναλωτές.
Ο κ. Νικόλαος Φωτιάδης θα μας ενημερώσει για το Γαστρονομικό Ινστιτούτο και για την νέα προοπτική των Αγροτοδιατροφικών Συμπράξεων.
Οι Νέοι Αγρότες της Πιερίας είχαν τη ευκαιρία να αφουγκρασθούν πάρα πολλούς καταναλωτές στο stand της ΕΝΑ Πιερίας μέσα στην Agrotica (1-5/2/2012) και να θεωρούν πλέον ως απαραίτητο προαπαιτούμενο κάθε αγροτικής παραγωγής την εξασφάλιση ότι το τρόφιμο που πρόκειται να παραχθεί (υγιεινό, ασφαλές και φιλικό στο περιβάλλον), είναι αυτό που θέλει ο καταναλωτής.
Το σημαντικό  στην τοπική εφοδιαστική αλυσίδα ή ακόμα και στα παγκοσμιοποιημένα δημοπρατήρια είναι η ενεργός λειτουργία της τοπικής κοινωνίας και η εκπαίδευση όλων στους τρόπους λειτουργίας των συμμετοχικών και συλλογικών δομών.
Λίγες μέρες  πριν, 15-16 Φεβ, γίνεται στην Αθήνa (Ledra Marriott), το συνέδριο «Τουρισμός & Γαστρονομία» (http://imic2012.conferences.gr, 22860 24758) και ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης θα μπορέσει να μας μεταφέρει μερικά από τα πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα, που έχουν σχέση με την «Συνέργεια για την επιτυχία» κάθε τοπικού εγχειρήματος, και βέβαια με το «Από το χωράφι στο πιάτο …», που θα απασχολήσει την ημερίδα της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας, την Παρασκευή, 24 Φεβ 2012, στις 18.00, στην ΕΚΑΒΗ, στον Δημοτικό Κήπο Κατερίνης.  
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...