Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Καλλιέργεια-Τυποποίηση-Προώθηση Αγροτικών Προϊόντων

Zappeion Megaron (Ζάππειο Μέγαρο) in Athens.
Image via Wikipedia
Το Σάββατο, 21 Ιαν 2012, στις 11.00, στο Ζάππειο (στην Αθήνα, στον χώρο που δημιούργησε με κληροδότημα ο Ζάππας για να γίνονται Εκθέσεις και εκδηλώσεις για την ελληνική γεωργία) οργανώνεται το 1ο Επιμορφωτικό Συνέδριο Αγροτικών Προϊόντων «Καλλιέργεια-Τυποποίηση-Προώθηση».
Στον πρώτο  θεματικό κύκλο «Καλλιέργειες με την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία & ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο» περιλαμβάνονται εισηγήσεις για τα: Χρηματοδοτικά Προγράμματα, Kαινοτόμες δράσεις για Νέους Αγρότες, Η άποψη των Συνεταιρισμών, Οι πιστοποιήσεις βιολογικών καλλιεργειών-εκτροφών, Επιτυχημένα παραδείγματα κερδοφόρων καλλιεργειών, Δυναμικά … φυτά, ...παραγωγοί κρόκου, ....παραγωγοί πούρων, ...παραγωγοί βοτάνων και επενδύσεις στα αρωματικά φυτά & βότανα.
Στον δεύτερο  θεματικό κύκλο «Τυποποίηση-Συσκευασία-Logistics / επώνυμα ελληνικά προϊόντα, τα διαβατήρια για επιτυχημένες εξαγωγές» περιλαμβάνονται εισηγήσεις για τα: Λογότυπο και η σημασία του branding, Συσκευασία-Προστιθέμενη αξία, Ορθή διακίνηση, Η σημασία της τυποποίησης για τις ξένες αγορές, Επιτυχημένα Παραδείγματα Τυποποίησης, ... μαστιχοπαραγωγών, ...ελαιοπαραγωγών, ...αρωματικών φυτών, … και γεωργικής κληρονομιάς.
Στον τρίτο  θεματικό κύκλο «Προώθηση, νέα μέσα-διαδίκτυο, e-shops, συμμετοχή σε εκθέσεις» περιλαμβάνονται εισηγήσεις για τα: Αποτελεσματικοί ιστότοποι & e-Shops, Τα social media, Συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού, Εξαγωγές με ασφάλεια, Τρόποι προώθησης/προβολής αγροτικών προϊόντων, Επιτυχημένα Παραδείγματα προώθησης, ... Cheriesonline.gr, ...ψηφιακή λαϊκή αγορά, ...διάθεση ελιών/ελαιολάδου διεθνώς, Τοπική Ανάπτυξη & Τοπική Εφοδιαστική Αλυσίδα, startupGreece κλπ.
Ο κύριος παραγωγός  πλούτου που «παράγει κάτι, από το τίποτε» σήμερα στην Ελλάδα είναι ο αγροτικός τομέας. Οι αγρότες πρέπει να καταστούν ικανοί, εκτός από του να παράγουν αγροτικά προϊόντα, να τα προωθούν στους καταναλωτές, χωρίς να ξεχνά κανείς ότι «το χωράφι δεν είναι εργοστάσιο». .
Οι Νέοι Αγρότες  πρέπει να ενδιαφερθούν για την δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών αγροτών, ικανής, με οργανωμένη συλλογική δράση σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και, με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να προσφέρει αγροτικά προϊόντα πιστοποιημένων προδιαγραφών, που θέλουν οι καταναλωτές, και ανταγωνιστικού κόστους, τα οποία θα προσδιορίζουν, ανά μονάδα προϊόντος την μικρότερη συνολική περιβαλλοντική επιβάρυνση και την μεγαλύτερη δυνατή παραγωγή δημόσιων περιβαλλοντικών αγαθών.
Το 1ο Επιμορφωτικό Συνέδριο Αγροτικών Προϊόντων «Καλλιέργεια-Τυποποίηση-Προώθηση», το Σάββατο, 21 Ιαν 2012, στις 11.00, θα δώσει την ευκαιρία, για όσους ενδιαφέρονται, να συστηματοποιήσουν τις σκέψεις τους και να προσθέσουν γνώσεις & εμπειρίες. Πληροφορίες: 210 9245577, info@verticom.gr
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...