Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η οικονομική κρίση και οι Νέοι Αγρότες

Η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών υποστηρίζει ένθερμα  το ΤΕΙ Λάρισας (παράρτημα Καρδίτσας) για την υλοποίηση έρευνας  με αντικείμενο την «Επίδραση της οικονομικής κρίσης στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις» με υπεύθυνο τον Δρ Ιωάννη Παπαδόπουλο (Αναπλ. Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογίας Ξύλου).
Την απαράδεκτη έλλειψη ενός think tank για τον αγροτικό τομέα, όπως έχουν όλοι σχεδόν οι κοινωνικοί εταίροι και οι παραγωγικές ομάδες, προσπαθεί να καλύψει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ με την υλοποίηση του προγράμματος «Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών» που σχεδίασε και χρηματοδοτεί η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, εξισορροπώντας την μέχρι πρόσφατα μονομέρεια της ΓΓΝΓ να ασχολείται και να κάνει προγράμματα μόνο με τις αστικοποιημένες νέες και νέους των αστικών περιοχών.
Ο καθ Ι. Παπαδόπουλος (24410 80064, φαξ 24410 80065, papad@teilar.gr) σχεδίασε την έρευνα στα πλαίσια της «Επιστημονικής Υποστήριξης Νέων Αγροτών» διασφαλίζοντας ότι όλα τα στοιχεία που θα δοθούν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από την ομάδα του για ερευνητικό σκοπό.
Η πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα περιλαμβάνει ομάδες εύκολων  ερωτήσεων (απαντήσεις με ένα x στο αντίστοιχο τετραγωνίδιο) όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
  1. Ο Ελληνικός Αγροτικός τομέας θα επηρεασθεί από την οικονομική κρίση
  2. Πως προβλέπετε να επηρεασθεί στο αμέσως προσεχές 12μηνο
  3. Επηρεάστηκαν οι πωλήσεις και τα κέρδη στην αγροτική εκμετάλλευση
  4. Ποιες ενέργειες έγιναν για αντιμετώπιση των προβλημάτων της κρίσης
  5. Προθέσεις τροποποιήσεων ή/& αλλαγών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις
  6. Υπάρχουν και ποιες στρατηγικές μάρκετινγκ στην αγροτική εκμετάλλευση
  7. Αξιολόγηση πλεονεκτημάτων της εκμετάλλευσης του Νέου Αγρότη
  8. Επισήμανση εμποδίων στην αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα
  9. Επιλογή προτάσεων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης
Όσες Νέες και Νέοι Αγρότες θα ήθελαν να συμβάλουν  στην επιστημονική ανάλυση και καλύτερη προσέγγιση των προβλημάτων της  αγροτικής επιχειρηματικότητας  μπορούν να στείλουν κατ’ ευθεία τις απαντήσεις τους στο φαξ 24410 80065 ή email papad@teilar.gr του καθ. Ι. Παπαδόπουλου.
Ο κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης (6944229816-πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών), που συμμετέχει στην Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου «Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών», εκτιμά ότι αν οι απαντήσεις επιστραφούν γρήγορα, θα μπορούσε, ίσως, να υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας στην εκδήλωση της 24-25 Σεπ, στον χώρο του πρώην ΚΕΓΕ Σερρών.
Άλλωστε η ΠΕΝΑ λαμβάνει υπόψη της την επίδραση της πρόσφατης οικονομικής κρίσης και επιθυμεί αφού ορισθούν τα αντικείμενα των αγροτικών επαγγελμάτων και ο όρος «ενεργός» αγρότης να προσδιορίσει τις δυνατότητες πολυαπασχόλησης χωρίς να χάνει ο νέος αγρότης την ιδιότητα του αγρότη, και αυτά αποτελούν το θέμα του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, 9-11/9/2011, στα Μεστά Χίου.  
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...