Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν αποτελέσματα έρευνας των ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων, παρουσιάσεις της διεθνούς βιβλιογραφίας, εικονογραφημένα κείμενα (posters) και video- προβολές.
Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση αφενός στην επίδραση περιβαλλοντικών παραμέτρων στην άσκηση της μελισσοκομίας, και ιδιαίτερα στην έξαρση εμφάνισης των ασθενειών των μελισσών, και αφετέρου στην ταυτοποίηση – προστασία των παραγόμενων της
μελισσοκομίας προϊόντων, με στόχο την καθιέρωσή τους σε τοπικές και διεθνείς αγορές.
Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης και γενικότερων επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο της Μελισσοκομίας.
Προβλεπόμενο Πρόγραμμα
Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011
Ώρα έναρξης 12.00 π.μ.
Α. Προϊόντα της Μελισσοκομίας (12.00-13.30)
Ποιότητα, ταυτότητα, έλεγχος, νομοθεσία
Επιβάρυνση από ουσίες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των εχθρών
και ασθενειών. Μέτρα περιορισμού – εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης εχθρών και ασθενειών
Επιδράσεις της χρήσης φυτοπροστατευτικών ουσιών στην Μελισσοκομία
«Εργαλεία» διάθεσης και προώθησης (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΤΣΠ)Β. Μελισσοκομική Πρακτική (14.00-17.00)
Επίδραση των κλιματικών παραμέτρων στην άσκηση της Μελισσοκομίας
Δυνατότητες- εναλλακτικές αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων (ξηρασία)
Ασθένειες των μελισσών, μήπως υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης του μοντέλου; διάγνωση-θεραπεία, Οικονομικότητα της μελισσοκομίας
Δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου