Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

«Τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στη Μελισσοκομία στην Ελλάδα και διεθνώς»

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στη Μελισσοκομία στην Ελλάδα και διεθνώς» στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011


Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν αποτελέσματα έρευνας των ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων, παρουσιάσεις της διεθνούς βιβλιογραφίας, εικονογραφημένα κείμενα (posters) και video- προβολές.

Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση αφενός στην επίδραση περιβαλλοντικών παραμέτρων στην άσκηση της μελισσοκομίας, και ιδιαίτερα στην έξαρση εμφάνισης των ασθενειών των μελισσών, και αφετέρου στην ταυτοποίηση – προστασία των παραγόμενων της
μελισσοκομίας προϊόντων, με στόχο την καθιέρωσή τους σε τοπικές και διεθνείς αγορές.

Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης και γενικότερων επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο της Μελισσοκομίας.

Προβλεπόμενο Πρόγραμμα
Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011
Ώρα έναρξης 12.00 π.μ.
Α. Προϊόντα της Μελισσοκομίας (12.00-13.30)

Ποιότητα, ταυτότητα, έλεγχος, νομοθεσία
Επιβάρυνση από ουσίες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των εχθρών
και ασθενειών. Μέτρα περιορισμού – εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης εχθρών και ασθενειών
Επιδράσεις της χρήσης φυτοπροστατευτικών ουσιών στην Μελισσοκομία
«Εργαλεία» διάθεσης και προώθησης (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΤΣΠ)Β. Μελισσοκομική Πρακτική (14.00-17.00)

Επίδραση των κλιματικών παραμέτρων στην άσκηση της Μελισσοκομίας
Δυνατότητες- εναλλακτικές αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων (ξηρασία)
Ασθένειες των μελισσών, μήπως υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης του μοντέλου; διάγνωση-θεραπεία, Οικονομικότητα της μελισσοκομίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...