Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Τα σκάνδαλα τίναξαν την μπάνκα στον αέρα

Έντονες αντιδράσεις αλλά και την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι παράνομες προεκλογικές προσλήψεις στο Δημόσιο. Την ώρα που οι πολίτες σφίγγουν το ζωνάρι και κάποιοι χάνουν την δουλειά τους, γιοι, κόρες και λοιποί συγγενείς βουλευτών «βολεύονται» σε θέσεις με παχυλούς μισθούς!

Ενδεικτική είναι η περίπτωση στην «Αγρογή Α.Ε.»: μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, τον Αύγουστο του 2009, μία 3μελής επιτροπή εξέτασε και πέρασε από συνέντευξη 3.500 υποψηφίους. Φυσικά, επιλέχθηκαν οι 270 που αρίστευσαν, οι οποίοι όλως «τυχαίως» ήταν γόνοι πολιτικών!

Η μισθοδοσία του οργανισμού τινάχθηκε στα ύψη. «Η Αγρογή είχε δαπάνες μισθοδοσίας 450.000 ευρώ. Μετά την επέλαση Χατζηγάκη, οι δαπάνες εκτοξεύθηκαν στα 9 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Καχριμάκης στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο ίδιος κατήγγειλε πως στη θητεία Χατζηγάκη στο υπουργείο ανακαινίστηκε γραφείο 25 τετραγωνικών με 150.000 ευρώ! Ούτε με φύλλα χρυσού να το έντυναν δηλαδή...

Κι αν νομίζετε πως τελειώσαμε εδώ απατάσθε: δουλειά δεν είχαν οι αθεόφοβοι στα υπουργεία και, μην τους κατηγορήσουν ότι κάθονται, το έριξαν στις γραμμές 090! Ροζ τηλέφωνα, τηλεπαιχνίδια, τηλεκληρώσεις κι άλλα συναφή «τηλέ» ήταν μεταξύ των 20 εκατομμυρίων που πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Όσοι δεν έχετε εξοργισθεί ακόμα με όλη αυτή την δυσωδία, τότε να σας πούμε για την ιστορία μιας «φτωχής πλην τίμιας» διευθύντριας της εταιρείας «Αγρογή» που έπαιρνε 5.000 ευρώ τον μήνα. Αυτά τα... «ψίχουλα» δεν την έφταναν, οπότε υπέγραφε συμβάσεις έργου με... τον εαυτό της, από τις οποίες «τσέπωνε» 75.000 ευρώ!

Παράνομες προσλήψεις προεκλογικά φαίνεται πως έγιναν επίσης στις «Αγροτικός Τουρισμός και Ήπιες Μορφές Αναψυχής (ΑΓΡΟΤΗΜΑ) Α.Ε.», στην «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» και στον «Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου».

Ήδη, διατάχθηκαν προκαταρκτικές έρευνες για τις τρεις περιπτώσεις και οι εισαγγελείς έχουν εντολή να ερευνήσουν όλα τα στοιχεία και να εντοπίσουν τους υπαίτιους.

Εκτός από το όργιο με τις προσλήψεις, όμως, υπάρχει και το όργιο της κακοδιαχείρισης. Για παράδειγμα, ο ΟΣΕ γκρεμίζει γραφεία 1 εκατομμυρίου που έφτιαξε το 2002 στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να γλιτώσει το υψηλό ενοίκιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...