Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΝΔ για την ΑΓΡΟΓΗ

Αθήνα
Συνεχίστηκε και την Τρίτη η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ σχετικά με την υπόθεση των προσλήψεων στην ΑΓΡΟΓΗ, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Γκιουλέκας διέψευσε οποιαδήποτε ανάμιξη του ονόματός του στο θέμα.

Με αφορμή την υπόθεση, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης υπενθύμισε ότι η ΝΔ «με φανατισμό πολέμησε και καταψήφισε το νέο νόμο για την απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις στο Δημόσιο, με τον οποίο βάλαμε οριστικό τέλος στις φαύλες και ρουσφετολογικές πρακτικές του χθες που παρολίγο να οδηγήσουν την Ελλάδα στη χρεωκοπία».

Ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Γκιουλέκας ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε εργάστηκε άτομο στην «ΑΓΡΟΓΗ» με δική του μεσολάβηση. Αντίθετα, όπως εξήγησε, με δική του πρωτοβουλία ακυρώθηκε σύμβαση γεωπόνου στην εταιρεία.

«Λυπάμαι, όμως, για την αναλγησία της κυβέρνησης, η οποία αντί να έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει κατάματα τον ελληνικό λαό, την ώρα που συζητείται το ασφαλιστικό στη Βουλή, επιλέγει να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, προσπαθώντας να αποφύγει την γενική κατακραυγή» καταλήγει.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τους διορισμούς, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε:

«Αν δεν είχαν αυτές τις διαφορές τα δύο κόμματα, τότε τι διαφορές θα είχαν; Αυτή είναι η απάντησή μας.»

Παρέμβαση εισαγγελέα

Αντικείμενο εισαγγελικών ερευνών έχουν αποτελέσει τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με παράνομες προσλήψεις, επί της προηγούμενης κυβέρνησης, σε εταιρίες του Δημοσίου, ακόμη και την προεκλογική περίοδο.

Τρεις εισαγγελείς διενεργούν ποινικές έρευνες για περιπτώσεις σωρείας παρατυπιών στις:

Αγροτικός Τουρισμός και Ήπιες Μορφές Αναψυχής (ΑΓΡΟΤΗΜΑ) Α.Ε., στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. και στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου.

Οι εισαγγελείς που διενεργούν τις προκαταρκτικές έρευνες για τις τρεις περιπτώσεις έχουν εντολή να ερευνήσουν όλα τα στοιχεία ώστε να διακριβωθεί αν έχουν διαπραχθεί συγκεκριμένα αδικήματα και να εντοπίσουν τους υπαίτιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...