Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση Φ.Φίλιου με αντιπροσωπεία του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού

Με αντιπροσωπεία του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού συναντήθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, με την οποία συζήτησε τις εξελίξεις στην γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».
 
Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων μετέφεραν στον κ. Φίλιο την ανησυχία τους για την τύχη της γαλακτοβιομηχανίας υπογραμμίζοντας ότι η φημολογία για την ιδιωτικοποίησή της δεν βοηθά ούτε την επιχείρηση, ούτε τους παραγωγούς.
 
Ο κ. Φίλιος κατέθεσε τις απόψεις του και με την ολοκλήρωση της συζήτησης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» είναι συνδεδεμένη με την πορεία της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο και την οικονομική ευμάρεια της περιοχής. Είναι συνδεδεμένη με την φέτα, η οποία μετά από πολυετείς δικαστικές περιπέτειες κατοχυρώθηκε στην Κοινότητα ως προϊόν ονομασίας προέλευσης. 
 
Οι συνεχείς συζητήσεις των τελευταίων μηνών για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας και οι πληροφορίες που διαρρέουν για ιδιωτικοποίηση της μονάδας, πλήττουν το κύρος της ίδιας και έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στον κτηνοτροφικό κόσμο της Ηπείρου.Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να ξεκαθαριστούν άμεσα οι προθέσεις της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος και σημειώνουμε ότι κάθε προσπάθεια πώλησης της Δωδώνης θα βρει αντίθετο το σύνολο των Ηπειρωτών. 
 
Η «Δωδώνη» είναι ταυτισμένη με την τοπική οικονομία, με τα ποιοτικά προϊόντα και με την στήριξη των κτηνοτρόφων. Ανήκει στην Ήπειρο και στην Ήπειρο πρέπει να παραμείνει.Είναι απαραίτητο τα συναρμόδια υπουργεία να εξαντλήσουν τα περιθώρια διαλόγου επί των προτάσεων των παραγωγών και προς την κατεύθυνση αυτή μαζί με άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες θα συμβάλλουμε από την πλευρά μας για την επίλυση του ζητήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...