Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Η τύχη της “Δωδώνης” είναι στα χέρια των συνεταιρισμών

Η τύχη της “Δωδώνης” είναι στα χέρια των συνεταιρισμών. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής μέσω του αναπληρωτή υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη
 
“Είναι η ώρα των μεγάλων προκλήσεων για τους έλληνες συνεταιριστές να αναλάβουν την τύχη των συνεταιρισμών στα χέρια τους και να μην αναζητούν πάντα σε κάποιον άλλον την ευθύνη για τη λειτουργία τους”.
 
Την απάντηση αυτή έδωσε χθες από τη Βουλή ο κ. Σαχινίδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Αργύρη σχετικά με την τύχη της γαλακτοβιομηχανίας “Δωδώνη” και την έντονη φημολογία σχετικά με την πώληση της εταιρείας.
 
Ποιο ήταν το επιχείρημα της κυβέρνησης; Ότι οι περιορισμένες αντοχές που επέδειξε πρόσφατα η ΑΤΕ υποχρεώνουν την τράπεζα να υπηρετήσει απαρέγκλιτα το σχέδιο αναδιάρθρωσης και να αποσυρθεί από δραστηριότητες που δεν έχουν αμιγώς χρηματοοικονομικό χαρακτήρα.
 
Ο κ. Σαχινίδης υπενθύμισε ότι, με βάση το σχέδιο αναδιάρθρωσης, η ΑΤΕ οφείλει να μειώσει το ενεργητικό και το κόστος λειτουργίας αλλά και να επαναξιολογήσει τις υφιστάμενες δαπάνες. “Αυτό το οποίο καλούμαστε να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε την υγεία της Αγροτικής. 
 
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Αλλά από κει και πέρα θα πρέπει και η ΑΤΕ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των συμμετοχών της” είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...