Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Αποζημίωση των αγροτών ζητά η ΕΑΣΙ

Με υπόμνημά της προς τον ΕΛΓΑ η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, θέτει θέμα εξεύρεσης λύσης για την αποζημίωση των αγροτών του Νομού που έχουν πληγεί από τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις του τελευταίου διμήνου.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της απέστειλε υπόμνημα στον ΕΛΓΑ, στο οποίο τονίζει ότι «οι παραγωγοί μηδικής και αραβοσίτου βρίσκονται σε απόγνωση δεδομένου του ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συγκομιδής αλλά παράλληλα η παραγωγή αραβοσίτου έχει καταστραφεί ολοσχερώς δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες που επικρατούν για την εποχή είναι υψηλές και ο αραβόσιτος έχει φυτρώσει».
 
Η Ε.Α.Σ.Ι., σημειώνει επίσης ότι η περίοδος συγκομιδής για τον αραβόσιτο έχει λήξει στις 15 Νοεμβρίου 2010 με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις για αποζημίωση της παραγωγής τους. Ο λόγος της μη εμπρόθεσμης αίτησης – προσθέτει – είναι ότι στην περιοχή μας, λόγω των καιρικών συνθηκών η συγκομιδή γινόταν και κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, αλλά τώρα δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...