Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Γιορτή Φθινοπώρου στο Μ. Κρανόβουνο Ροδόπης

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης στηρίζει την πρωτοβουλία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών του Μικρού Κρανοβουνίου Ροδόπης για την διοργάνωση «Γιορτής Φθινοπώρου» με τοπικά προϊόντα εποχής, την Κυριακή, 17 Οκτ, στις 11.30, στην πλατεία του οικισμού Μικρού Κρανόβουνου.
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα που στηρίζει τα τοπικά προϊόντα και δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την πορεία μεταμόρφωσης του πρωτογενούς προϊόντος – πρώτης ύλης μέσω της μεταποίησης - από το χωράφι στο πιάτο. Δίνει τη δυνατότητα στους μεγάλους να επιστρέψουμε στις ολόφρεσκες γεύσεις και τα αρώματα που μας μεγάλωσαν
Δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς να γευτούν αγνές φυσικές γεύσεις και αρώματα του τόπου τους, που συναρπάζουν και δεν κλείνονται σε βιομηχανοποιημένα σακουλάκια .
Δίνει σε όλους μας τη δυνατότητα να αγκαλιάσουμε τα τοπικά μας προϊόντα. Δίνει σε όλους μας τη δυνατότητα να στηρίξουμε την πρωτότυπη προσπάθεια των Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μικρού Κρανοβουνίου Ροδόπης.
Τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας είναι μια χάρτα, μια συμφωνία, μια διακήρυξη μιας ομάδας επαγγελματιών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), που έχουν κοινά (οριζόντια συνεργασία) ή συμπληρωματικά (κάθετη συνεργασία) χαρακτηριστικά, και συμφωνούν και συναποφασίζουν να συνεργαστούν σε «εθελοντική» βάση προκειμένου να προωθήσουν ένα κοινό όραμα για την ποιότητα στην περιοχή τους, και να προστατέψουν και να διαχειριστούν την καλή φήμη της περιοχής τους, ως μια κοινή περιουσία όλων.
Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης συστήθηκε κατά την εκδήλωση στο ΚΕΓΕ Ροδόπης (Κομοτηνή, 30/1/2010), συναντήθηκε στο ΚΕΓΕ (Κομοτηνή, 16/2/2010), ενημέρωσε τους εστιάτορες στο Ξενοδοχείο Cris+Eve (Κομοτηνή, 22/2/2010), συναντήθηκε στον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό (Κομοτηνή, 16/3/2010), έκανε την πρώτη Δημόσια εκδήλωση-Ομιλία στην Νομαρχία (Κομοτηνή, 21/4/2010), συμμετείχε στην Γιορτή Καρπών Γης & Πνεύματος (Ίμερος, 7/8/2010) και οργάνωσε την Γιορτή Ντόπιων Προϊόντων (Κομοτηνή, 17/9/2010), ενώ πραγματοποιήθηκαν και πολλές άλλες συναντήσεις και ενημερώσεις.
Η μακροχρόνια περίοδος κοινωνικής ζύμωσης είναι απαραίτητη σε κάθε προσπάθεια ενεργοποίησης πολιτών. Σήμερα ίσως είναι ο καταλληλότερος χρόνος να διαμορφωθεί το απαραίτητο νομικό σχήμα που θα μπορούσε να συμβάλλει στην εξέλιξη της τοπικής δημοκρατίας και στην δημιουργία δομών και θεσμών τοπικής ανάπτυξης και μέσω του τοπικού προγράμματος LEADER.
Πληροφορίες: 2531022121, 2531082019, 6974336775
Για την καταγραφή, Δημήτριος Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...