Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Η ταυτότητα «πουλά» και στην Γιορτή Μανιταριού Τρούφας

Το διήμερο, Παρασκευή & Σάββατο, 27 & 28 Αυγ 2010, στην Αργαλαστή Πηλίου, στην Μαγνησία, οργανώνεται από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με την Ομάδα Παραγωγών Τρούφας του Αγροτουριστικού Οικοτεχνικού Συνεταιρισμού Πηλίου η Γιορτή Μανιταριού Τρούφας.
Την Παρασκευή, 27/8/2010, στις 21.00, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν εισηγήσεις για την «Καλλιέργεια, συλλογή και εμπορία της τρούφας», για την «Τοπική ανάπτυξη με βάση τα τοπικά προϊόντα» και για τα «Τοπικά Σύμφωνα & Τρούφα: η ταυτότητα πουλά», ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι με πηλιορείτικη ορχήστρα.
Η επόμενη  μέρα θα αφιερωθεί στην γευσιγνωσία  με μαγείρεμα και παρουσίαση ενώπιον  του κόσμου, φαγητών με τρούφα, τα οποία θα δοθούν για γευσιγνωσία στους παρευρισκομένους, καθώς και γευσιγνωσία ντόπιων κρασιών, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι με πηλιορείτικη ορχήστρα και πολλές εκπλήξεις.
Και τις δύο  ημέρες, 27 & 28 Αυγ 2010, στην Αργαλαστή, θα υπάρχουν stand πώλησης μανιταριών τρούφας και άλλων μανιταριών, καθώς και η νέα έκδοση βιβλίου «Η καλλιέργεια και η μαγειρική της τρούφας».
Στις ραγδαίες μεταβολές που συμβαίνουν και  στην Ελλάδα, αφού οι ΑΓΟΡΕΣ φάνηκαν  αναξιόπιστες, μετά την χρηματιστηριακή κρίση, και αφού η ΠΟΛΙΤΙΚΗ κατέστη αναξιόπιστη, μετά το τσουνάμι αποκαλύψεων διασπάθισης του δημόσιου πλούτου, ίσως είναι οι καταλληλότερες συνθήκες για την προώθηση τοπικών σχημάτων αυτοοργάνωσης των πολιτών και της Κοινωνίας των Πολιτών.
Οι Νέες Τοπικές  συγκεντρώσεις των «Καλλικρατικών Δήμων» βελτιώνουν τις συνθήκες για  την δημιουργία τοπικών δομών, όπως τα Τοπικά Σύμφωνα, η προώθηση της  Τοπικής Ταυτότητας, η σύσταση  Τοπικών Εφοδιαστικών Αλυσίδων, η συνεργασίες Τοπικών Εθελοντικών Ομάδων, αλλά και συλλογικές δομές της Κοινωνικής Οικονομίας και Τοπικές Δικτυώσεις.
«Ξέρουμε  ότι ο τουρισμός σήμερα στη  χώρα μας αποτελεί τη βαριά βιομηχανία, αλλά χάνουμε σταθερά τα τελευταία  χρόνια. Και είναι η ελληνική ταυτότητα  στον τουρισμό, που πρέπει και μπορεί ν' αποτελέσει στρατηγική επιλογή, που συνδυάζεται άριστα και απαραίτητα, μ' έναν αγροτικό τομέα, που έχει και αυτός την ελληνική ταυτότητα. Η ελληνική ταυτότητα στα προϊόντα θα ενισχυθεί με την τοπική ταυτότητα. Το κάθε τοπικό προϊόν μπορεί να έχει την ταυτότητά του την τοπική». Γ. Παπανδρέου, 5/9/2010.
Μερικές μέρες  αργότερα, 3-6/9/2010, στην 2η Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ (Αττική), οι τοπικοί παραγωγοί, παροχείς υπηρεσιών και συλλογικοί φορείς θα συναντηθούν για να προβάλουν την τοπική τους ταυτότητα και τις δυνατότητες αξιοποίησης της για το κοινό μέλλον.
Οι εμπειρίες  των ανθρώπων μηδενίζονται με τον  θάνατο. Μόνο τα συλλογικά σχήματα  αθροίζουν τις εμπειρίες όλων μας και τις κρατούν εφόσον λειτουργούν. Έτσι η σύσταση συλλογικών σχημάτων εξυπηρετεί τόσο τις σύγχρονες ανάγκες όσο και αποτελούν βάση για την οικοδόμηση του μέλλοντος.
Πληροφορίες: 6932-222440 
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...