Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Απόκτησαν λογότυπο τα βιολογικά προϊόντα


Τη δικό του ξεχωριστό λογότυπο έχουν από την 1η Ιουλίου τα βιολογικά προϊόντα, σύμφωνα με τους νέους κανόνες επισήμανσης της Ε.Ε. που στόχο έχουν την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών καθώς και την απαρέγκλιτη τήρηση των αυστηρών κανονιστικών ρυθμίσεων της ΕΕ για τα γεωργικά προϊόντα.

Από την Πέμπτη είναι πλέον υποχρεωτικό για όλα τα προσυσκευασμένα αγροτικά προϊόντα τα οποία έχουν παραχθεί σε κάποιο από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και συμβαδίζουν στα απαιτούμενα πρότυπα να έχουν στη συσκευασία το «ευρώ-φύλλο».

Παράλληλα, πέραν του λογότυπου, υποχρεωτική θα είναι και η αναγραφή του τόπου παραγωγής των συστατικών του προϊόντος και ο κωδικός του οργανισμού ο οποίος επιφορτίζεται με τη διενέργεια των ελέγχων.

Οι φορείς έχουν στη διάθεσή τους διετή μεταβατική περίοδο για να συμμορφωθούν με τους προαναφερθέντες νέους κανόνες επισήμανσης.

Όσον αφορά τα ιδιωτικά, περιφερειακά ή εθνικά λογότυπα, οι νέοι κανόνες τα προβλέπουν και υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησής τους δίπλα στο «ευρώ-φύλλο».

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ντάσιαν Τσιόλος δήλωσε «Ελπίζω ότι αυτές οι αλλαγές θα δώσουν ώθηση στον τομέα της βιολογικής καλλιέργειας, αλλά και ότι θα ενισχύσουν περαιτέρω την προστασία των καταναλωτών».

Το νέο λογότυπο με τη μορφή του προβάλει δύο μηνύματα: την Ευρώπη και τη φύση.

Η Ευρώπη προβάλετε μέσα από τα 12 αστέρια της Ε.Ε. ενώ φύση προβάλετε μέσω του πράσινου φόντου σε συνάρτηση με το φύλλο που σχηματίζεται από τα αστέρια της ΕΕ.

Το σχέδιο καταχωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως συλλογικό εμπορικό σήμα και σχεδιάστηκε από τον Γερμανό φοιτητή Dusan Milenkovic του οποίου το σχέδιο επιλέχτηκε μέσω διαδικτυακής δημοσκόπησης.

Ο Dusan Milenkovic και οι νικητές του δεύτερου και τρίτου βραβείου θα τιμηθούν από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την επίσημη τελετή απονομής βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις19 Ιουλίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...