Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ημαθία: Σφίγγουν τον κλοιό των κινητοποιήσεων οι αγρότες

Υπολογίζεται 30 - 40 μπλόκα πως θα στήθουν από τη Δευτέρα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών

Οι αγρότες της Ημαθίας μπαίνουν δυναμικά στην αρένα των κινητοποιήσεων τη Δευτέρα, μεταβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κολούρας.

Εξάλλου, μπλόκα, που υπολογίζονται σε 30 - 40, στήνουν από τη Δευτέρα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας, και οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο πρόκειται να καταλήξουν στη μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και τα μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, ενώ ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...