Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Τέλος στις εγγυητικές για εμπόρους αγροτικών προϊόντων

Kαι σε Δημοτικές Λαχαναγορές με Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Δέσμευση Τσαυτάρη στον Λευτέρη Αυγενάκη

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του ΥΠ.Α.Α.Τ., ο Υπουργός κ. Αθ. Τσαυτάρης, εξουσιοδοτείται (άρθρο 50 ν/σ) και προχωρά σε Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα προβλέπεται, κατόπιν ελέγχου, η εξαίρεση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για την εγγραφή των εμπόρων στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, για τις Κρατικές Λαχαναγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και για Δημοτικές Λαχαναγορές όπως του Ηράκλειου, της Πάτρας, της Λάρισας, του Βόλου και των Χανίων.


Τα παραπάνω προκύπτουν, από δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανασίου Τσαυτάρη στον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τόσο κατά την συζήτηση του ν/σ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όσο και στην Ολομέλεια, ικανοποιώντας έτσι, ένα πάγιο αίτημα των εμπόρων.

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν οργανωμένες Δημοτικές Λαχαναγορές στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στο Βόλο και στα Χανιά. Οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι σε αυτές, εποπτεύονται και ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και διαθέτουν μόνιμη και γνωστή επαγγελματική εγκατάσταση, καθιστώντας έτσι δυνατό τον οποιοδήποτε έλεγχο.

Παρά ταύτα, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, οι έμποροι αγροτικών προϊόντων, καλούνται για την εγγραφή τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, να υποβάλλουν εγγυητική επιστολή, δεσμεύοντας μεγάλα ποσά, γεγονός που επιδεινώνει κατά πολύ την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...