Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Πυκνώνουν οι καταδίκες ενόψει κινητοποιήσεων

Συνεχίζεται η βιομηχανία καταδικαστικών αποφάσεων ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης καταδίκασε 5 αγροτοσυνδικαλιστές σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή, για το αδίκημα της «παρακώλυσης συγκοινωνιών», επειδή συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις, το Γενάρη του 2010, στη γέφυρα του Πολυφύτου.

O Πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Λίγο - πολύ ισχυρίστηκε ότι «οι αγρότες είναι βολεμένοι με τις επιδοτήσεις», ότι «προβαίνουν σε κινητοποιήσεις το χειμώνα επειδή κάθονται», ότι «με τις κινητοποιήσεις τους εκβιάζουν την κοινωνία και κρατούν ομήρους τους πολίτες». Δείχνοντας την πραγματική στόχευση των διώξεων, εξαπέλυσε απειλές, ενόψει νέων αγροτικών κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι «αγροτοδικείο» που στήθηκε στο Ηράκλειο, στις 4 Νοέμβρη, καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 86 από τους 92 αγρότες, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση το 2009, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης. Επίσης, στις 23 Οκτώβρη, καταδικάστηκαν 10 αγρότες της Ελασσόνας σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, επειδή συμμετείχαν σε αγροτική κινητοποίηση το 2009. Ανάλογες διώξεις αντιμετωπίζουν δεκάδες αγρότες που συμμετείχαν στο μπλόκο της Νίκαιας, για τις κινητοποιήσεις τους τον περσινό χειμώνα.

Με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες της περιοχής «να μη σκύψουν το κεφάλι, να οργανωθούν, να προετοιμάσουν την απάντησή τους, με βάση τα δικά τους συμφέροντα σε συμμαχία με τους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα». Ανακοίνωση εξέδωσε και η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, για να καταγγείλει ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης όσων παλεύουν συνεχίζεται και παίρνει μαζικές διαστάσεις. «Καταδικάζουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης και συνεχίζουμε απτόητοι το δίκαιο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

rizospastis.gr
 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...