Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Το πρωί της Τετάρτης οι επιστροφές για το αγροτικό πετρέλαιο

Από το βράδυ της Τρίτης ξεκινά η διαδικασία πίστωσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς 455.567 δικαιούχων αγροτών, των χρημάτων που αφορούν το υπόλοιπο της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε περίπου 23 εκατ. ευρώ.


Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα το πρωί της Τετάρτης. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) για το ποσό της καταβολής.


«Η καταβολή αυτή αποτελεί την τελευταία, με βάση την υφιστάμενη διαδικασία γιατί, όπως έχει ανακοινωθεί, με βάση τη δέσμευση της κυβέρνησης, η διαδικασία θα αλλάξει το έτος 2014. Η μεικτή επιτροπή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζεται τις τελικές προτάσεις της για την εφαρμογή της νέας απλοποιημένης διαδικασίας του αγροτικού πετρελαίου», αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Και εξηγεί: «Η πρόταση εφαρμογής της νέας απλοποιημένης διαδικασίας που θα είναι πιο ευέλικτη, χωρίς επιπλέον γραφειοκρατικό κόστος και πιο κοντά στις ανάγκες των αγροτών (π.χ. τρεις τμηματικές πληρωμές μέσα στο έτος με βάση την κατανάλωση από την εκμετάλλευση) θα ολοκληρωθεί αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν οι προβλεπόμενες, από την 1η Ιανουαρίου 2014, διαδικασίες τήρησης βιβλίων και στοιχείων για τους αγρότες, από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να υπάρχει συνέργεια μεταξύ των δύο διαδικασιών και πλήρης αξιοποίηση όλων των στοιχείων των εκμεταλλεύσεων για τη διαφάνεια στην επιστροφή του ΕΦΚ Πετρελαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...