Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Πληρωμές για κτηνοτρόφους

Της ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ / Ελευθεροτυπία

Ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του υπολοίπου της εξισωτικής αποζημίωσης (αφορά κτηνοτρόφους), αλλά και των επιλαχόντων, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα δρομολογηθούν πληρωμές της εξισωτικής για τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνάντηση με κτηνοτρόφους από τη Σαμαρίνα, τον Αμπελώνα και το Μακρυχώρι ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχο Κορασίδη.


Οπως είπε, καταβάλλεται προσπάθεια για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων, ώστε η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης του 2013 να καταβληθεί στο σύνολο των δικαιούχων κτηνοτρόφων που δεν έλαβαν την προκαταβολή του Οκτωβρίου. Οσες λίγες εκκρεμότητες ή λάθη δεν διορθωθούν ώς την πληρωμή του Δεκεμβρίου θα εξεταστούν στις αρχές του 2014.

Επιμένει για φέτα

Για το θέμα της φέτας ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι «με την εμπορική συμφωνία Ε.Ε. και Καναδά, για πρώτη φορά η κυβέρνηση πέτυχε την προστασία της και εκτός των συνόρων της Ευρώπης, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας.

Ταυτόχρονα, εξακολουθεί η καθολική απαγόρευση σε εισαγωγές καναδικού τυριού ως "φέτα" στην Ε.Ε., ενώ διπλασιάζονται οι εξαγωγές χωρίς δασμούς γαλακτοκομικών προϊόντων όπως η ελληνική φέτα προς τον Καναδά».

Ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «τις τελευταίες μέρες λέγονται πράγματα που απέχουν από την αλήθεια με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Θέλω να ξέρετε ότι για την επιτυχή έκβαση της μάχης της φέτας υπήρξε προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο.

Ενώ η φέτα θα έχει πλέον αυξημένη προστασία και στον Καναδά, κάτι τέτοιο δεν θα συμβαίνει για επίσης γνωστά τυριά, όπως η ιταλική παρμεζάνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...