Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Συγκροτείται Ομάδα Εργασίας για την αναμπέλωση στην Κρήτη

Ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή παραγόντων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αμπελουργών με αντικείμενο την αναμπέλωση στην Κρήτη, συγκροτεί ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης. 

Την απόφαση του ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου με τους επικεφαλής της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης και με το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.

Στην ομάδα εργασίας αναμένεται να μετέχουν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου κ.μ. Μόσχος Κορασίδης και Δημήτρης Μελάς, οι υπηρεσιακοί παράγοντες κα Κουρέντα και κ  Γραμματικός, ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών κ. Ιερωνυμάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Χιλετζάκης και ο ειδικός συνεργάτης  του δήμου Ηρακλείου κ. Περβολαράκης. Να σημειωθεί ότι από τα 50.000 στρέμματα με ποιοτικά επιτραπέζια σταφύλια στο νομό Ηρακλείου, τα 35.000 στρέμματα βρίσκονται σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Ηρακλείου.

Η τοπική αντιπροσωπεία παρουσίασε στον κ. Τσαυτάρη την πρόταση της για την αναδιάρθρωση των αμπελώνων, η οποία βασίζεται στη μελέτη αμπελουργίας που είχε καταρτίσει το ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Τσαυτάρης ήταν θετικός στο αίτημα, φάνηκε πρόθυμος για την προώθηση του και για την εξεύρεση σχετικού προγράμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...