Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Επεκτείνεται στη Μεσσηνία το ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα

Η επέκταση του ΠΟΠ ελαιόλαδου Καλαμάτας σε όλο το νομό Μεσσηνίας θα εγκριθεί τις επόμενες ημέρες.


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο Διοικητήριο για την υποστήριξη του φακέλου «ΠΟΠ Επιτραπέζια Ελιά Καλαμάτας», που έχει σταλεί προς έγκριση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Αλευράς, έκανε γνωστό πως σε λίγες ημέρες θα εγκριθεί η επέκταση του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο το νομό Μεσσηνίας.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η ανάγκη για αναβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος, η επέκταση της καλλιέργειας επιτραπέζιας ελιάς στο νομό Μεσσηνίας και με τεκμηριωμένες θέσεις να υποστηριχτεί ο φάκελος και να συμβάλουν όλοι οι φορείς στο σκοπό αυτό.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι τα πιστοποιημένα και επώνυμα προϊόντα δίνουν υπεραξία στο προϊόν και για την καλύτερη προστασία των Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) κρίνεται σκόπιμο να συσταθεί τοπικός φορέας διαχείρισης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ κ. Κ. Πέτροβας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου υπέρ Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων (ΣΥΜΕΠΟΠ) κ. Αθανάσιος Μαυρούλης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Γυφτέας και οι Διευθυντές ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...