Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Λάρισα: Αναβρασμός στους αγρότες για το χαράτσι σε στάβλους και αποθήκες

Αναστάτωση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τοπική εφημερίδα της Λάρισας "Ελευθερία". Οι αγρότες δεν είναι εξοργισμένοι με το γεγονός ότι θα κληθούν να πληρώσουν ενιαίο φόρο για τα αγροτεμάχιά τους όσο για τις αγροτικές αποθήκες και τους στάβλους που διατηρούν.

Στην εφημερίδα φιλοξενούνται δηλώσεις εκπροσώπου αγροτικού συνεταιρισμού από τη Λάρισα που αναφέρει "Δεν έχουμε αντίρρηση να συνεισφέρουμε στην εθνική οικονομία και να πληρώσουμε τον φόρο που μας αναλογεί. Ας πληρώσουμε τον ενιαίο φόρο για τα αγροτεμάχια, αλλά δεν μπορούμε να πληρώσουμε την αποθήκη 40 τμ που διατηρούμε για να βάλουμε ένα κρεβάτι για ξεκούραση, την πομόνα για την άρδευση και τα εργαλεία μας. Για ένα χωράφι 20 στρεμμάτων θα πληρώσουμε 30 ευρώ και για μια αποθήκη 400 ευρώ".

Οι αγρότες , σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθερία" προτείνουν τα κτίσματα αυτά που δεν αλλάζουν τη χρήση της αγροτικής γης να φορολογούνται με τους συντελεστές των αγροτεμαχίων. Στο μεταξύ η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) με πρόεδρο τον κ. Μπούτα έχει προγραμματίσει για τις 6 Νοεμβρίου συγκέντρωση στην Καρδίτσα ενώ και η Ενωτική Ομοσπονδία της Λάρισας με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης Νοεμβρίου. Με τη σειρά της Πανελλαδική γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης καλεί και αυτή τους αγρότες για συμμετοχή στην απεργία που ανακοίνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελευθερία" όλα δείχνουν στα μέσα Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μάλλον στη Γυρτώνη Λάρισας πανελλαδική σύσκεψη όπου θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα. Το ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να βγουν στους δρόμους φαίνεται και από τις δηλώσεις Λαρισαίου συνεταιριστή που ανέφερε: "Μάλλον νομίζουν ότι λόγω της καλής χρονιάς που είχαμε από πλευράς παραγωγής και τιμής σε πολλά προϊόντα θα μας διακατέχει μια χαλαρή διάθεση, αλλά αν κάνουν το λάθος να μας υποτιμήσουν θα το πληρώσουν ακριβά. Θα τους γράψει η ιστορία, αφού θα καταφέρουν να μας βγάλουν στους δρόμους, πριν τον Γενάρη".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...