Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κάλεσμα στο παναγροτικό συλλαλητήριο στις 4 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο

Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας

Tο σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση αγροτεμαχίων είναι πλέον γεγονός. Ένα σχέδιο νόμου κόλαφος για όλους τους κατόχους αγροτεμαχίων, που βάζει την ταφόπλακα στον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο. Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ανατροπής της ψήφισης αυτού του εκτρώματος που μας επηρεάζει όλους. Σας θέλουμε αρωγούς και συμπαράστασης σε αυτή υ\την προσπάθεια. Να λείψει κανείς. 

Ζητάμε να αναστείλετε τις δραστηριότητες σας κατά τη Δευτέρα 4-11-2013, και να συμμετάσχετε δυναμικά στο παγκρήτιο συλλαλητήριο που οργανώθηκε.

Όλοι μαζί λοιπόν δυναμικά στο Hράκλειο, πλατεία ελευθερίας 4-11-2013 και ώρα 10:30 να αποτρέψουμε την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Μας αφορά όλους.

αγροτικό  τμήμα  Συ.Ριζ.Α.   Λασιθίου

Τα τελευταία 30 χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., υπηρετώντας  κάθε  είδους  συμφέροντα  σε  βάρος  των  αγροτών, οδήγησαν  στην  αποδιάρθρωση  του  πρωτογενούς  τομέα  και  στην ερήμωση  της  υπαίθρου
Μετά την απαράδεκτη εκτίναξη του κόστους παραγωγής λόγο συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών (Αύξηση φ.π.α. στα αγροεφόδια , αύξηση αγροτικού ρεύματος ,υπερδιπλασιασμός στις τιμές των λιπασμάτων κ.λ.π.) που στερούν την δυνατότητα περεταίρω ανάπτυξης της αγροτικής δραστηριότητας .
Μετά τις βάρβαρες περικοπές σε όλες τις κοινωνικές και υποστηριχτικές υποδομές.
Μετά την ουσιαστική διάλυση οποιασδήποτε ερευνητικής δομής.
Μετά το ξεπούλημα της αγροτικής τράπεζας που παρά τα όποια προβλήματα ήταν ένα στήριγμα του αγροτικού κόσμου .
Μετά την κλοπή του εισοδήματος των αγροτών μέσω και της μείωσης επιστροφής φ.π.α.
Μετά την νομιμοποίηση της ασυδοσίας των μεγάλων αλυσίδων εμπορίας τροφίμων να επιβάλουν τον τρόπο διακίνησης και εμπορίας που τους βολεύει
Μετά την συρρίκνωση των ακαθάριστων εσόδων των παραγωγών λόγω της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό .
Μετά από όλες αυτές της μεθοδεύσεις για την επίτευξη του στρατηγικού τους στόχου
που δεν είναι άλλος από τη χρεοκοπία της μικρομεσαίας αγροτιάς ώστε η γη να περάσει σε μεγάλους γαιοκτήμονες . Πιστοί  στην  εφαρμογή  των νεοφιλελεύθερων  πολιτικών  της ΚΑΠ,
Πιστοί  στα  Μνημόνια  και  στις  επιταγές  της ΤΡΟΙΚΑ, επιχειρούν να βάλουν  χέρι  στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΓΗ, μέσο της φορολόγησης  των αγροτεμαχίων .
Οι αγρότες γνωρίζοντας και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων σε άλλους  κλάδους συμπολιτών τους και θεωρώντας τους και αυτούς εν δυνάμει αγρότες για να επιβιώσουν  μια επιλογή έχουν, να αντιδράσουν εμποδίζοντας όχι μόνο την περεταίρω εξαθλίωση της ζωής τους αλλά και την προστασία του δικαιώματος των συμπολιτών τους να διατηρήσουν ένα κομμάτι γης που κληρονόμησαν από τους γονείς τους η αγόρασαν οι ίδιοι σε παλιότερες  εποχές.
Για τους λόγους  αυτούς Θεωρούμε ότι , η φορολόγηση των αγροτεμαχίων όπως και η υπαγωγή των παραγωγών αγροτικών προϊόντων σε καθεστώς τήρησης λογιστικών βιβλίων , είναι βάρβαρες πράξεις οι οποίες στρέφονται κατά των τελευταίων εναπομεινάντων αγροτών στην ύπαιθρο αγωνιζόμενοι όπως όλος ο κόσμος να επιβιώσουν και να εξασφαλίσουν μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση στα παιδιά που μεγαλώνουν.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

-Δημιουργία συνθηκών που θα διασφαλίζουν τη συνέχεια και τη σταθερότητα της γεωργικής παραγωγικής διαδικασίας.

-Την οικονομική στήριξη των αγροτών και ιδιαίτερα των νέων.

-Την επανίδρυση και ανασυγκρότηση των συν/μων και του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος

-Την ασφάλιση όλων των αγροτών και αγρεργατών στον ΟΓΑ και προστασία όσων αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές , με το σταμάτημα της απαράδεκτης τακτικής της κατάσχεσης των επιδοτήσεων και των μικροκαταθέσεων που διατηρούν οι αγρότες για τις καθημερινές τους ανάγκες επιβίωσης.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ .

Να αποσυρθεί στο σύνολο του το επίμαχο φοροληστρικό νομοσχέδιο .

Kαλούμε όλο το λαό του νομού Λασιθίου να συμμετάσχει

στο ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ πού εφαρμόζεται όχι μόνο στον αγροτικό τομέα, αλλά σε κάθε τομέα της κοινωνικο-οικονομικής μας ζωής.

 http://104fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...