Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Την Παρασκευή η προκαταβολή ενίσχυσης για 660.000 αγρότες

Αφορά την ενιαία ενίσχυση, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ


Ξεκινά αύριο η πληρωμή της προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης για 2013, ύψους 1 δις € και η οποία αφορά 660.000 δικαιούχους αγρότες.  

Συγκεκριμένα, σήμερα, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην πληρωμή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2013. Τα ονόματα των δικαιούχων έχουν αποσταλεί στην Τράπεζα Πειραιώς - Α.Τ.Ε. προκειμένου να αρχίσει από αύριο η κατευθείαν πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του κάθε δικαιούχου με το αντίστοιχο ποσό ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι δικαιούχοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ποσά τους.

«Η Κυβέρνηση τηρώντας τις δεσμεύσεις της, όπως συνέβη και με την καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, σήμερα καταβάλλει την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, σε 660.000 δικαιούχους και υποστηρίζει την πολύτιμη για τον τόπο μας αγροτική δραστηριότητα. Σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και συγκυρία εξασφαλίζουμε την ρευστότητα για την ομαλή παραγωγική διαδικασία των αγροτών και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ο τομέας της γεωργίας είναι πραγματικός πυλώνας στήριξης της προσπάθειας ανάταξης της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την καταβολή των χρημάτων.

Στο μεταξύ ήδη, μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp), οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται, τόσο για το καταβληθέν ποσό, όσο και για τυχόν προβλήματα ή σφάλματα κατά την υποβολή της αίτησής τους και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής.

Η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, προβλέπεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...