Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Δίμηνη παράταση της σύμβασης για το ΟΣΔΕ του 2013 - Πότε θα καταβληθούν τελικά οι προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης;


Αυγενάκης προς Τσαυτάρη

Στην παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην σύμβαση με την κοινοπραξία «ΠΑΣΕΓΕΣ – NEUROPUBLIC Α.Ε.» για το ΟΣΔΕ του 2013 μέχρι τις... 7 Νοεμβρίου και τους κινδύνους μη ολοκλήρωσης του ΟΣΔΕ στην ώρα του που είναι οι αρχές Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της προκαταβολής (50%) της ενιαίας ενίσχυσης, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Η Κοινοπραξία ζήτησε με έγγραφό της την παράταση «λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά της», όπως αναφέρει, ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς το ΥΠΑΑΤ θα ήταν έτοιμο για να δώσει την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης ως τις 20 Οκτωβρίου αλλά αφού είχαν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι στο ΟΣΔΕ.

Στην απόφαση για παράταση αναφέρεται ότι «εγκρίνουμε τη μετάθεση του χρόνου παράδοσης των εργασιών της από 07-03-2013 Πρόσθετης Πράξης για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων προαίρεσης του έτους 2013, που προβλέπονται στην υπ' αριθμ. 6023/ΡΜ/2011 Σύμβαση, σύμφωνα με το από 06-09-2013 έγγραφο της Ένωσης Εταιριών «ΠΑΣΕΓΕΣ –NEUROPUBLIC Α.Ε.», το υπ' αριθμ. 103272/27-09-2013 έγγραφο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης Προσφορών του Διαγωνισμού και για τους λόγους που αναφέρονται σε αυτά και μνημονεύονται στο σκεπτικό της παρούσας, έως τις 07-11-2013».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την υπογραφείσα Σύμβαση, καθώς και την από 07-03-2013 επ’ αυτής Πρόσθετη Πράξη μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ένωσης «ΠΑΣΕΓΕΣ – NEUROPUBLIC Α.Ε.», το εν λόγω έργο, αξίας 27 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., αφορά την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης για το έτος 2013, με χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και παράδοσης των εργασιών, εντός έξι μηνών από την υπογραφή της, έως τις 07-09-2013.

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, για ποιους λόγους ζητήθηκε παράταση από την κοινοπραξία «ΠΑΣΕΓΕΣ – NEUROPUBLIC Α.Ε.» και πότε προβλέπεται να καταβληθούν τελικά οι προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...