Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Οι Νέοι Αγρότες ενημερώθηκαν στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα

Προσκεκλημένοι του Ευρωβουλευτή κ. Σπ. Δανέλλη 35 Νέοι Αγρότες, από την μόνη θεσμοθετημένη Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από 25 έως 27 Οκτ, για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τα σήμερα συζητούμενα θέματα, αλλά και για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα όπως την βιώνουν οι ευρωπαίοι αγρότες του Βελγίου. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν και 9 ακόμα άτομα, ώστε την Επίσκεψη Μάθησης να απολαύσουν 44 συνολικά ενδιαφερόμενοι για τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, καθόσον ο κ. Σ. Δανέλλης είναι και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρ. Κοινοβουλίου.

Το πάρα πολύ σημαντικό θέμα του μέλλοντος της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (CAP-Common Agricultural Policy), στην αμέσως μετά το 2013 εποχή, ανέλυσε ο πολύπειρος Δ/ντής της ΠΑΣΕΓΕΣ στις Βρυξέλλες κ. Ι. Κολυβάς. Μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν τα παρακάτω:
Oι οργανώσεις των επαγγελματιών αγροτών έχουν συστήσει την COPA σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η COGECA χειρίζεται θέματα συνεργατισμού στην ΕΕ, ενώ για τους Νέους Ευρωπαίους Αγρότες έχει δημιουργηθεί η CEJA, όπου μετά το 2003, θα έπρεπε να εκπροσωπείται και η Ελλάδα από την ΠΕΝΑ (νόμος 3147/2003).
Στις 17 Νοε 2010 θα ανακοινωθούν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΚΓΠ-Κοινή Γεωργική Πολιτική (που μερικοί λανθασμένα την λένε ΚΑΠ) μετά το 2013. Κάπου τον Ιουν 2011 θα διαμορφωθεί πλήρως. Το 2012 αναμένεται να εκδοθεί η Απόφαση για την ΚΓΠ (CAP) και η ισχύς της θα είναι από το 2014. Όταν οι ημερομηνίες έχουν ήδη ανακοινωθεί δεν μπορεί κανένας να ισχυρισθεί ότι δεν είχε τον χρόνο προσαρμογής ή συσπείρωσης για πολιτική επέμβαση.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...