Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

2 VIDEOS - Μαζική συγκέντρωση των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή

Μαζική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι κτηνοτρόφοι σύλλογοι της περιφέρειας μας, έξω από την έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή.

Στην κινητοποίηση, εκπρόσωποι των Κτηνοτροφικών Συλλόγων από Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, μίλησαν στους συγκεντρωμένους κτηνοτρόφους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Οι συνεχείς ανακοινώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για πληρωμή στους κτηνοτρόφους της ενιαίας ενίσχυσης, της εξισωτικής αποζημίωσης, των μέτρων του άρθρου 68, του de minimis, της βιολογικής κτηνοτροφίας, της επιστροφής του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου του πετρελαίου, «μας έχουν γεμίσει τα' αυτιά, αλλά όχι και τις τσέπες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας Νίκος Δημόπουλος, ο οποίος παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Σταύρο Βαβία.

Παράλληλα οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν τη συνδρομή των τοπικών αρχών ώστε να αυξηθεί η πίεση για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου προς την κυβέρνηση.

Ο κ. Βαβίας αφού εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των κτηνοτρόφων, τους κάλεσε μετά τη πανελλήνια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα Τέμπη, να κάνουν το ίδιο και στην περιοχή μας.

Εν συνεχεία οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Κομοτηνής και παρέδωσαν το ψήφισμα τους, στα στελέχη του γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

«Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και σε συνέχεια της από 22/10/2013 ανακοίνωσης διαμαρτυρίας μας, καταθέτουμε το παρόν ψήφισμα στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για να το προωθήσει στην κεντρική κυβέρνηση και στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας.

• Ισόποση στρεμματική ενίσχυση βοσκοτόπων και αγροτεμαχίων με τη νέα ΚΑΠ.
• Εξ ορθολογισμός των επιλέξιμων για ενισχύσεις βοσκοτόπων σε σχέση με τις πραγματικά βοσκήσιμες εκτάσεις και τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά βοσκοτόπια.
• Άμεση πληρωμή όλων των εκκρεμοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ προς τους κτηνοτρόφους.
• ΟΧΙ στο χαράτσι των σταυλικών εγκαταστάσεων και των βοσκοτόπων.
• ΟΧΙ στην υπερφορολόγηση των κτηνοτρόφων.
• Άμεση ενίσχυση με κτηνιάτρους των κτηνιατρικών υπηρεσιών της περιφέρειας.
• Άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων που τα ζώα τους προσβλήθηκαν από την ευλογιά των προβάτων και υποχρεώθηκαν να τα θανατώσουν, με την πραγματική τους αξία ή αντικατάστασή τους με ίδιας κατηγορίας ζώα.
• Άμεση ενίσχυση των κτηνοτρόφων που υποχρεώνονται σε καραντίνα, για τον ίδιο λόγο, με την πραγματική αξία σίτισης των ζώων ή ενίσχυσή τους με ζωοτροφές.
• Λειτουργία του Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστειάδα.
• Νομιμοποίηση σταυλικών εγκαταστάσεων.

Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δράμας
Κτηνοτροφικός Σύλλογος Καβάλας
Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ξάνθης
Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ροδόπης
Συνεταιρισμός Κτηνοτρόφων Έβρου Θρακών Αμνός».
inpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...