Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Αποστόλου - ΣΥΡΙΖΑ: Η είσοδος της συμβολαιακής διαδικασίας και στον κτηνοτροφικό χώρο αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια αιχμαλωσίας

ΔΗΛΩΣΗ του βουλευτή Εύβοιας  του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και υπεύθυνου  ΕΕΚΕ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή την εισβολή της Τράπεζας Πειραιώς στον κτηνοτροφικό χώρο : 

«Η είσοδος της συμβολαιακής διαδικασίας και στον κτηνοτροφικό χώρο αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια αιχμαλωσίας ενός χώρου που μπορεί να αποτελέσει το μηχανοδηγό ανασυγκρότησης της αγροτικής οικονομίας .

Μετά την  εκποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ που έχει ήδη αιχμαλωτίσει ένα μεγάλο πληθυσμό αιγοπροβατοτρόφων της Ηπείρου  έρχονται και οι δύο νέες συμφωνίες συμβολαιακής γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς με δύο συγκεκριμένες εταιρείες του κτηνοτροφικού χώρου να εγκλωβίσουν ,με το πρόσχημα της παροχής ρευστότητας και εκατοντάδες άλλους γεωργοκτηνοτρόφους .

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς που έχει ως στόχο τον έλεγχο του κλάδου  από την παραγωγή των ζωοτροφών μέχρι την αγορά των κτηνοτροφικών προϊόντων .

Η  κτηνοτροφία  χρειάζεται μια κλαδική πολιτική που θα στοχεύει στη δημιουργία υποδομών και κτηνοτροφικών ζωνών που θα στηρίζονται σε τοπικές δυνατότητες και θα διαχειρίζονται από τους ίδιους τους γεωργοκτηνοτρόφους . Και η υλοποίησή της περνά μέσα από ένα εξειδικευμένο πιστωτικό εργαλείο , που δυστυχώς μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ δεν υπάρχει .»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...