Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Όταν οι νέοι αγρότες θέλουν …

Κυκλοφόρησε το video της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας που προσκαλεί όλους στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, 6-8 Σεπ 2013, στο Κανάλι Πρέβεζας, http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IuMTZXAVVi4

Είναι δημιουργία των νέων, μετακινήθηκαν μέσα σε μια ημέρα με τα αυτοκίνητά τους, στα κτήματα και του στάβλους των νέων αγροτών και με πρωταγωνιστές τους ίδιους, για να προσκαλέσουν ακουστικά και με εικόνα όλες τις νέες και τους νέους που κατοικούν στην ελληνική ύπαιθρο, ή πρόκειται να μετακινηθούν για να εργασθούν στην ύπαιθρο.

Τέθηκε σε λειτουργία («σηκώθηκε») ο ιστοχώρος στο διαδίκτυο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ στο www.festival-newn.gr που έγινε σε χρόνο ρεκόρ (4 ημέρες) από νέους και έχει επάνω του το video του ΦΕΣΤΙΒΑΛ, την αρχική σελίδα, Τι θα κάνω (πρόγραμμα), Πώς θα πάω, Χάρτη της περιοχής, την Αίτηση Συμμετοχής, Χορηγούς (συμπληρώνονται συνεχώς) και επικοινωνία. Η Ομάδα που το έκανε περιμένει παρατηρήσεις για βελτιώσεις. Το site έγινε μόνο για τις κυριότερες ανάγκες ενημέρωσης του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ.

Με ανοικτή διαδικασία η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας δέχεται προτάσεις Νέων Αγροτών που εκτιμούν ότι η εμπειρία τους στην αγροτική τους εκμετάλλευση είναι επιτυχής (ζουν αυτοί και η οικογένειά τους από αυτήν, επομένως δεν συνίστανται ιδέες ή εκμεταλλεύσεις που ακόμα δεν έβγαλαν κέρδη) και επιθυμούν να μοιραστούν την εμπειρία τους με άλλους νέους & νέες, αγρότες ή ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν στον αγροτικό τομέα, στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ. Οι πραγματικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα πρέπει να είναι στην γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία & δασοκομία και μόνο συμπληρωματικά θα μπορούσαν να υπάρχουν: παραγωγή ενέργειας, μεταποίηση & εμπορία της δικιάς τους παραγωγής και αγροτουρισμός. Οι Πετυχημένες Πρακτικές θα παρουσιασθούν στον αντίστοιχο κύκλο συζήτησης το Σάββατο 7-9-2013, πρωί, 10.00-14.00. Για την ενιαία παρουσίαση θα πρέπει η κάθε εκμετάλλευση να δώσει: την παραγωγή, τα μέσα που αξιοποιεί, το αποτέλεσμα που έχει και σημεία προσοχής.Αποστολή προτάσεων στο enaprevezas@yahoo.gr ή info@festival-newn.gr. Πληρ: 6974 111252 ή 6932206602

Προσδιορίστηκε η συμμετοχή του κάθε νέου-νέας στα κοινά έξοδα του Φεστιβάλ σε 50 Ευρώ, που περιλαμβάνει συμμετοχή στις δραστηριότητες του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, διαμονή (Πέμπτη βράδυ, Παρασκευή βράδυ, Σάββατο βράδυ και Κυριακή αναχώρηση) σε δίκλινα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Κανάλι, πρωινό, γεύμα και δείπνο, και όλες τις μετακινήσεις του προγράμματος μεταξύ Καναλιού και Νέας Σαμψούντας, καθώς και τις δύο επισκέψεις μελέτης την Παρασκευή-6/9/2013 και Σάββατο-7/9/2013.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν, με αίτηση συμμετοχής, αλλά είναι ελεύθερη η συμμετοχή στην τελετή έναρξης την Παρασκευή, 6 Σεπ 2013, από 20.30 έως 21.30, στην κεντρική πλατείαΚαναλιού Πρέβεζας, καθώς και στην αγροτική βραδιά, το Σάββατο, 7 Σεπ 2013,, από 20.30 έως 21.30, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σαμψούντας Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...