Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει τον κ.Τσαυτάρη για έλλειψη συνεργασίας


Διαμαρτυρία για την έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας κάνει η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ, με επιστολή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Αξιότιμε κύριε  Υπουργέ,

Η ανάγνωση της  υπ΄ αριθμ. 11713/5-2-2013 επιστολή σας αποτέλεσε για μας μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη και ενέτεινε τον προβληματισμό μας σχετικά με τις προθέσεις σας για τους ακόλουθους λόγους:

Δε μπορεί να γίνει αποδεκτή η επισήμανσή σας ότι η επιλογή των προσκεκλημένων - ομιλητών του συνεδρίου που διοργανώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει αποκλειστικά από τους διοργανωτές, καθόσον κι εμείς, ως ΝΠΔΔ (ήσσονος ισχύος από ένα Υπουργείο), συνδιοργανώνουμε ή θέτουμε υπό την αιγίδα μας εκδηλώσεις και πάντοτε έχουμε τον πρώτο λόγο για τους ομιλητές και φυσικά προσκαλούμε αυτούς που θέλουμε να τις παρακολουθήσουν. Εφόσον μάλιστα ο διοργανωτής αποδέχτηκε τη δική σας πρόσκληση να διεξαχθεί η ημερίδα στη Θεσσαλονίκη και να έχει ως θέμα την αγροτική ανάπτυξη, σε καμία περίπτωση δεν θα αρνούνταν την όποια πρότασή σας για ομιλητή ή προσκεκλημένο. Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο και αδιανόητο το γεγονός ότι ούτε καν προσκλήθηκε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το οποίο είναι και το μόνο επιμελητήριο πανελλήνιας εμβέλειας με έδρα την πόλη στην οποία διοργανώθηκε το συνέδριο, τη στιγμή μάλιστα που ανάμεσα στους τριάντα τρεις συνολικά (33) ομιλητές περιλαμβάνονταν και πολύ λιγότερο σχετικοί με το θέμα πρώην συνεργάτες σας.
Οι απαντήσεις σας στις επτά (7) αναλυτικές προτάσεις – υπομνήματα που σας αποστείλαμε ήταν ακόμη πιο απογοητευτικές. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αποστείλει συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη (με τη βοήθεια του Υπουργείου σας) πρόταση για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής στα αγροτικά εισοδήματα κατά τα τελευταία δέκα χρόνια και εσείς να μας μιλάτε για άσχετες και αόριστες φορολογικές ελαφρύνσεις, τη στιγμή μάλιστα που επειδή δεν συλλαμβάνεται η φοροδιαφυγή, για απροσδιόριστους σε εμάς λόγους, υφίστανται τα μέλη μας και όλη η κοινωνία άδικες και μεγάλες εισοδηματικές περικοπές. Κι ενώ αποδώσατε στα συναρμόδια υπουργεία την καθυστέρηση για την απάντηση σε πολλές από τις προτάσεις μας (όπως και για τα ανταποδοτικά τέλη για τις εξαγωγές και τα σφαγεία), δεν είχατε ούτε μία λέξη να μας πείτε για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων και για τις άλλες προτάσεις του Υπομνήματος για την πρωτογενή παραγωγή που η υιοθέτησή τους είναι ευθύνη αποκλειστικά του Υπουργείου σας.
Σας προσκαλέσαμε να συναντηθούμε κατά την παρουσία σας στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της έκθεσης «Zootechnia 2013», για να σας παρουσιάσουμε τις δεκαέξι (16) προτάσεις με το όνομα «ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020» που συντάξαμε από κοινού με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και το Γεωπονικό Σύλλογο Μακεδονίας-Θράκης και δεν ανταποκριθήκατε. Και μόνο το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος Γεωπονικός Σύλλογος της Ελλάδας μαζί με το δεύτερο σε μέγεθος Περιφερειακό Παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ (με 7.500 επιστήμονες μέλη) και το δυναμικότερο και πιο ελπιδοφόρο κομμάτι των αγροτών (ΠΕΝΑ) συμφώνησαν για τις δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στον αγροτικό χώρο, αποτέλεσε είδηση την οποία κάλυψε με πρωτοσέλιδα ο ημερήσιος τύπος της Θεσσαλονίκης. Παρά ταύτα εσείς δε βρήκατε το χρόνο ούτε να συναντηθείτε μαζί μας, ούτε να ακούσετε τις κοινές μας προτάσεις - θέσεις για ακατανόητους σε μας και, είμαστε σίγουροι και στην κοινωνία, δικούς σας λόγους.
Μας προσκαλέσατε να συμβάλλουμε στις προσπάθειες που καταβάλλει το ΥΠΑΑΤ για να καταστεί και πάλι ο πρωτογενής τομέας πυλώνας ανάπτυξης του τόπου. Αυτό μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί, δεδομένου ότι αυτόν ακριβώς το θεσμικό - συμβουλευτικό ρόλο εκπληρώνουμε με όλες τις (μικρές μας) δυνάμεις. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η παρούσα Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ αγωνίζεται συστηματικά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελληνικής υπαίθρου πολύ καιρό πριν αναλάβετε Υπουργός και θα συνεχίσει να το κάνει κι όταν λήξει η θητεία σας. Και φυσικά, όπως έχει υποχρέωση, θα κάνει δημόσια γνωστές όλες αυτές τις προτάσεις για να ενημερωθεί και η σκληρά δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία για το ποιοι και πόσο ενδιαφέρονται στην πράξη κι όχι στα λόγια να βγει ο τόπος από την κρίση.

Με τιμή,
Για τη Δ.Ε.

             Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ. Αθανάσιος Σαρόπουλος                           Μάξιμος Πετρακάκης"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...