Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές των αγροτών με την πολιτική ηγεσία


Συναντήσεις με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο είχαν εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων αγροτών την Τρίτη. Στο πλευρό τους τάχθηκαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Διάλογο αντί για κινητοποιήσεις ζήτησε ο κ. Βενιζέλος.

Στη συνομιλία του με τους εκπροσώπους των αγροτών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνέστησε «φαντασία, σχεδιασμό και αποφασιστικότητα» στις κινήσεις του κλάδου, εφιστώντας την προσοχή σε τυχόν επικοινωνιακές παγίδες. Ο ίδιος παρατήρησε πάντως ότι η ασκούμενη πολιτική, όπως αυτή υπαγορεύεται από το Μνημόνιο, δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια για αισιοδοξία.

«Οι αγρότες, ο αγροτικός κόσμος της χώρας, ζητάει με αγωνία να μπορέσει να παράξει πλούτο. Οι αγρότες δεν είναι επαίτες, δεν ζητούν κάποια ψίχουλα, δεν ζητούν κάποια επιδότηση, δεν ζητούν όπως κάποιες άλλες εποχές όλα τα κιλά και όλα τα λεφτά, ζητούν τη δυνατότητα να μπορέσουν να παράξουν πλούτο, είναι παραγωγοί πλούτου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «οι μνημονιακές πολιτικές εξαναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο στην ανέχεια, διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και μας οδηγούν μπροστά σε κρίση επισιτιστική, σε ανθρωπιστική κρίση».

«Είναι απαραίτητο, να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους. Αν ο αγρότης δεν έχει φθηνό πετρέλαιο, φθηνό ρεύμα, επιστροφή φόρου, ρευστότητα, δεν θα μπορέσει να παράξει. Και η χώρα θα είναι αναγκασμένη ως αποικία χρέους να δανείζεται διότι δεν θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Ίσως αυτός να ήταν και ο στόχος, τελικά, των μνημονιακών επιλογών», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προτού προαναγγείλει το αίτημα διεξαγωγής προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα αιτήματα των αγροτών.

Ευ. Βενιζέλος: «Αντί για κινητοποιήσεις, διάλογο και λύσεις»  

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών, διαμήνυσε ότι καμία κινητοποίηση δεν μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο. «Πιστεύουμε ότι αντί να έχουμε κινητοποιήσεις, θα έχουμε διάλογο και λύσεις» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εκτίμησε ότι υπάρχουν ζητήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα χωρίς δημοσιονομικό κόστος και άλλα θέματα, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ενός μεγάλου εθνικού διαλόγου για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τους κυρίους Σαμαρά και Κουβέλη θα ζητήσει να παραστούν οι αρμόδιοι υπουργοί, ώστε να δοθεί αξιόπιστη λύση για όσα θέματα είναι εφικτό και να ανοίξει ο διάλογος για τα θέματα στα οποία πρέπει να υπάρξει ωρίμανση.

Συνάντηση των αγροτών με Π. Καμμένο

Μετά το προγραμματισμένο ραντεβού με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ,  συνάντηση είχαν οι αγροτοσυνδικαλιστές από την Πρωτοβουλία με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

«Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Δώστε μας το δικαίωμα να παράξουμε πλούτο. Χορτάσαμε από υποσχέσεις. Χωρίς φτηνό πετρέλαιο δεν είμαστε βιώσιμοι», ανέφεραν αγροτοσυνδικαλιστές από τις Σέρρες. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο να πληρωθούμε για το ροδάκινο. Είμαστε απλήρωτοι 7 μήνες», είπαν αγροτοσυνδικαλιστές από την Ημαθία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, παρουσία των βουλευτών Νότη Μαριά, Τέρενς Κουίκ και Κώστα Γιοβανόπουλο, υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τους αγρότες σε επίπεδο νομοθετικών πρωτοβουλιών και θα στηρίξει τον αγώνα τους, ενώ τους συνέστησε να προσέξουν την επικοινωνιακή προπαγάνδα, που τείνει να στρέψει άλλες ομάδες εναντίον τους.

Α. Παπαρήγα: καθαρή αναμέτρηση αγροτών-ΜΑΤ της κυβέρνησης 

Την ανάγκη για πανελλαδική, καθολική απάντηση απ’ όλους τους φτωχούς μικρομεσαίους αγρότες και για τη μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη από τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό επισήμανε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, μετά τη συνάντηση με το Σύλλογο Υπαλλήλων των τέως Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

Η Αλέκα Παρήγα μίλησε για καθαρή αναμέτρηση, διευκρινίζοντας ότι «από τη μια μεριά βρίσκονται οι αγρότες που έχουν δίκαια αιτήματα και από την άλλη μεριά υπάρχουν τα ΜΑΤ της κυβέρνησης, που έχει βάλει στοίχημα να σταματήσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις και να απελευθερώσουν τους δρόμους».

Πρόσθεσε ότι «όσο ελεύθεροι και να είναι οι δρόμοι της χώρας, όταν ο λαός πεινάει και υποφέρει αυτή την ανελευθερία δε μπορεί να την ανεχθεί και αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα πληρώσει ακριβά».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...