Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Δέσμευση της «Κολιός» για αποπληρωμή του χρέους της προς κτηνοτρόφους

Τη δέσμευση ότι εντός του επόμενου 10ημέρου θα πληρωθούν για τα προϊόντα που παρέδωσαν το Μάιο και τον Ιούνιο και το υπόλοιπο διάστημα θα το εξοφληθούν με 6μηνιαίες επιταγές, εξασφάλισαν από τη διοίκηση της εταιρείας «Κολιός» οι περίπου 100 Βορειοελλαδίτες κτηνοτρόφοι, που σήμερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της μονάδας στο Λαγκαδά.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας εξηγώντας τους λόγους που καθυστέρησε να αποπληρώσει τους κτηνοτρόφους, επικαλέστηκε τη μη εξόφλησή της από μεγάλο όμιλο σούπερ μάρκετ και από οφειλές που ακόμα δεν έλαβε από το κράτος.

Σε κάθε περίπτωση οι κτηνοτρόφοι εάν μέσα στον επόμενο μήνα δεν εξοφληθούν, προτίθενται να κινηθούν νομικά, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη.

Στο μεταξύ, αύριο το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη γαλακτοβιομηχανία «Μεβγάλ» στα Κουφάλια, διεκδικώντας καλύτερες τιμές στα προϊόντα των κτηνοτρόφων. Σημειώνεται ότι στην αυριανή κινητοποίηση δεν θα παρευρεθούν κτηνοτρόφοι, αφού η γαλακτοβιομηχανία έχει ήδη ξεκινήσει την αποπληρωμή των οφειλών της προς αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...