Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Στροφή των νέων επιχειρηματιών στον αγροτικό τομέα

Στροφή των νέων επιχειρηματιών σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα ή την προσφορά υπηρεσιών προς άλλες επιχειρήσεις διαπιστώνει η έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών που παρουσιάστηκε χθες σε ειδική συνέντευξη Τύπου δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας για την τάση της επιχειρηματικότητας στο μέλλον.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 2011 η αύξηση του ποσοστού της επιχειρηματικότητας αρχικών σταδίων έφθασε στο... 8% από 5,3% το 2010 και 8,8% το 2009. Σύμφωνα μάλιστα με τον γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ Γιάννη Στουρνάρα, είναι θετική η στροφή προς τον αγροτικό τομέα, μέσω της οποίας η Ελλάδα αναζητά ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Όπως τόνισε εξάλλου και ο καθηγητής Σταύρος Ιωαννίδης, ο οποίος παρουσίασε τη μελέτη, διαφαίνονται ψήγματα αισιοδοξίας στο επίπεδο εκπαίδευσης των νέων επιχειρηματιών το οποίο βελτιώνεται καθώς είναι ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, στην αλλαγή της ηλικιακής ομάδας που αναζητά ευκαιρίες εν μέσω κρίσης, η οποία είναι πλέον η ομάδα των 45-54 ετών από 25-34 ετών που ήταν πριν από λίγα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...