Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Αποστόλου - ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός, εμπαίζει για μία ακόμη φορά τους αγρότες»

«Ο πρωθυπουργός, με την ανακοίνωσή του για τις πιστώσεις στους λογαριασμούς του υπολοίπου της φετινής ενιαίας ενίσχυσης, εμπαίζει για μία ακόμη φορά τους αγρότες», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου και πρόσθεσε:

«Η καταβολή των ενισχύσεων αυτή την περίοδο αποτελεί πάγια διαχειριστική ενέργεια, δεν προσκομίζει κάτι το καινούργιο στον αγροτικό χώρο και πως συνήθως ανακοινώνεται από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου και οπωσδήποτε όχι από τον πρωθυπουργό».

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που προέβλεψε ότι θα υπάρξουν αρκεί να τονιστεί ότι η μοναδική που ανέφερε αφορά την προαιρετική ασφάλιση του ΕΛΓΑ, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της κάλυψης των ζημιών. Για μια ακόμη φορά ένα καινούργια βάρος προστίθεται στις πλάτες των παραγωγών. Αλήθεια που πήγαν οι υποσχέσεις για μείωση του κόστους παραγωγής;».

Όσον αφορά το τέλος στις επιχορηγήσεις στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, έχουμε να τονίσουμε ότι το ζήτημα αυτό έπρεπε από καιρό να έχει αντιμετωπιστεί και να γίνεται σε τακτική βάση από ανεξάρτητους ελεγκτές. Θεωρούμε ότι ο πρωθυπουργός ξαναθυμήθηκε τώρα το συγκεκριμένο έλεγχο για να τον χρησιμοποιήσει ως φόβητρο και να επαναφέρει στη τάξη τις διοικήσεις που αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...