Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Συζήτηση για τους Νέους Αγρότες της Μεσσηνίας

Συνάντηση-Συζήτηση οργανώνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου (πρώην σχολές Παπαφλέσσα) τη Τετάρτη, 28 Σεπ 2011, στις 19.00, με αντικείμενο της έναρξης της συζήτησης την «ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ στον Αγροτικό τομέα».

Ο κ. Γ. Καραμπατος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, θεωρεί ότι κάθε συλλογική μορφή στον αγροτικό τομέα βοηθά στην ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, αντιλαμβάνεται ότι μία από τις κυριότερες ατμομηχανές της οικονομίας είναι η γεωργία, μαζί με την βιομηχανία τροφίμων και τον τουρισμό.

Ο κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, πρόεδρος της ΠΕΝΑ, δίνει πολύ μεγάλη σημασία για το μέλλον του αγροτικού κόσμου την πολυαπασχόληση του σημερινού Νέου Αγρότη, πάντα μέσα στην «βεντάλια» των αγροτικών επαγγελμάτων, που περιλαμβάνουν την ταυτόχρονη δυνατότητα στην γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δασοπονία, παραγωγή ενέργειας, μεταποίηση & εμπορία της δικιάς του παραγωγής, προσεκτική χρήση της εμπορίας των ρύπων και του ανθρακικού αποτυπώματος (CO2), παροχή αγροτικών υπηρεσιών (με τον αγροτικό εξοπλισμό, την προσωπική εργασία ή τον αγροτουρισμό) και κάθε εργασία για την ΦΡΟΝΤΙΔΑ του περιβάλλοντος.

Ο κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος, γραμματέας της ΠΕΝΑ, εργάζεται επίμονα για την δημιουργία συνθηκών προώθησης μιας ενιαίας έκφρασης του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, ακόμα και για την δημιουργία ερεισμάτων και συνέργειας με τους αστούς, καθόσον το μέλλον είναι κοινό για την ύπαιθρο και την πόλη, όπως θα διαπραγματευθεί το Συνέδριο «Κάνε την Γεωργία τρόπο ζωής», στην Αίγλη του Ζάππειου, στις 27 Σεπ 2011, στις 09.00.

Οι Ενώσεις Νέων Αγροτών είναι θεσμικές Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, που διέπονται από τον νόμο 3147/2003, άρθ. 20, για να υποστηρίζουν κυρίως τα ειδικά προβλήματα που έχουν οι Νέοι Αγρότες (18 έως 40 ετών), μαζί με τα γενικά που μπορεί να έχουν όλοι οι αγρότες.

Η ΠΕΝΑ είναι το συντονιστικό πανελλήνιο όργανο των Ενώσεων Νέων Αγροτών, και προσπαθεί να καταστήσει γνωστό σε όλες τις Νέες και Νέους Αγρότες την δυνατότητα αξιοποίησης του συλλογικού αυτού εργαλείου, ως οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών. Η έγκαιρη ενεργοποίηση των Νέων Αγροτών Μεσσηνίας θα τους δώσει την δυνατότητα να συμμετέχουν στην συνδιαμόρφωση των προγραμμάτων της ΠΕΝΑ το 2012 (Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών-2012), που θα γίνει στην πανελλήνια σύσκεψη στην Θεσσαλονίκη (29/11/2011, 12.00) και στην ημερίδα για τον Συνεργατισμό στις 4/2/2012, στην αίθουσα Corona, μέσα στην Agrotica.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...