Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ένωση Νέων Αγροτών Φλώρινας στο Αμύνταιο

Την Τρίτη, 14/6/2011, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια εκδήλωση της νέας Ένωσης Νέων Αγροτών Φλώρινας, με έδρα το Αμύνταιο, πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής τον Θεόδωρο Μεϊμάρη (6397294650) και μέλη για την διαδικασία σύστασης τους κκ Κ. Σονιάδη, Γ. Γιαρμά, Χ. Τσιτιρέκη & Α. Φορτωμάρη.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου με αντικείμενο την ενημέρωση και συζήτηση για την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013.

Ο κ. Γεώργιος Γιαννιτσόπουλος (πρόεδρος ΕΑΣ Αμυνταίου) και μετά ο κ. Γιάννης Κοσμίδης, παρουσίασαν τμήμα της αποτελεσματικής οργάνωσης της ΕΑΣ Αμυνταίου, τονίζοντας την λειτουργία τεσσάρων Ομάδων Παραγωγών (Οπορωφόρα, Αμπελουργία, Δημητριακά & Κηπευτικά-Πατάτες κλπ) καθώς και το εξειδικευμένο τμήμα γεωπληροφορικής με επικεφαλής την κα Χιόνα Ιωαννίδου, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες ενός σύγχρονου οργανισμού τεχνικής υποστήριξης και πληροφόρησης αγροτών, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί όλες τις λειτουργικές ανάγκες της ΕΑΣ.

Ο κ. Δ. Μιχαηλίδης (δημοσιογράφος) επεσήμανε ότι ως φαίνεται οι εξελίξεις στην Κοινή Γεωργική Πολιτική της ΕΕ μέχρι σήμερα τρέχουν χωρίς την ενεργό συμμετοχή του ελληνικού αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο παρουσιάζεται διαχωρισμένο σε κομματικές προσεγγίσεις ή ομαδοποιήσεις, ενώ δέχεται μια αφόρητη συνεχή απαξίωση και υποκλοπή του παραγόμενου αγροτικού πλούτου, με απολύτως αναγκαία την συνεννόηση με τους κατοίκους των πόλεων για την δημιουργία βιώσιμου μέλλοντος για όλους. Πολύ βοήθησε σε μερικά τεχνικά θέματα ο παριστάμενος γεωπόνος κ. Δ. Παπακωνσταντίνου.

Το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το μέλλον του αγροτικού κόσμου επισημάνθηκε από την παρουσία και συμμετοχή αγροτών από Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά και Φλώρινα, ενώ ο κ. Γιάννης Λιάσης (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου) τόνισε την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους έντονους προβληματισμούς των αγροτών, και κυρίως των Νέων Αγροτών, και για την μετά το 2013 εποχή αλλά και για τα επόμενα 20-30 χρόνια, στο σχετικά προσεγγίσιμο μέλλον.

Ο κ. Θόδωρος Μεϊμάρης (πρόεδρος ΕΝΑ Φλώρινας) ενημέρωσε ότι το καταστατικό της ΕΝΑ Φλώρινας πέρασε από το Πρωτοδικείο και περιμένουν τις διαδικασίες για δημοσιοποίηση και για να καλέσουν όλους τους Νέους Αγρότες, που ενδιαφέρονται, για την έγκριση του προγράμματος δράσης της Ένωσης Νέων Αγροτών Φλώρινας και για την συγκρότηση του πρώτου εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου κάπου μέσα στον Οκτώβριο 2011.

Μέχρι τότε το ημερολόγιο της ΠΕΝΑ περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες στις οποίες καλούνται όλοι οι Νέοι Αγρότες να συμμετέχουν, μεταξύ των οποίων:
9-11/9/2011, Χίος, 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών-Πολυαπασχόληση
24/9/2011, Σέρρες, Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης-Νέων Αγροτών
27/9/2011, Αθήνα, Ζάππειο, Συνέδριο για το κοινό μέλλον Υπαίθρου & Πόλης
1-2/10/2011, Πάτρα, ΟΛΠΑ, Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης-Νέων Αγροτών
8-9/10/2011, Ορχομενός Βοιωτίας, Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης-Νέων Αγροτών

Ο κ. Α. Γιάτσογλου (6936054007) έδωσε πληροφορίες για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11/9/2011) και μοίρασε έντυπα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής. Το ενδεικτικό κόστος συμμετοχής είναι 200€ στο οποίο περιλαμβάνονται τα εισιτήρια από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα για Χίο, οι τοπικές μετακινήσεις, τα γεύματα, η διαμονή, η συμμετοχή στις εργασίες & το υλικό του Συνεδρίου και οι επισκέψεις σε μονάδες της περιοχής


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...