Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Συζήτηση για την Κοινή Γεωργική Πολιτική στην Πολυκάρπη

Συνάντηση-Συζήτηση για την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013 και τους Νέους Αγρότες οργανώνεται την Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011, στις 8μμ, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυκάρπης Καστοριάς.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ομάδα Νέων Αγροτών από την Καστοριά, στην οποία ανταποκρίθηκε θετικά η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, στα πλαίσια της προετοιμασίας του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, το οποίο θα γίνει εφέτος στην Χίο, 9-11 Σεπ 2011, με θέμα «Πολυαπασχόληση στον Αγροτικό Τομέα».

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών είναι Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση που ασχολείται κυρίως με θέματα των νέων ηλικιακά (18-40 ετών) αγροτών. Η ΠΕΝΑ και οι Ενώσεις νέων Αγροτών έχουν συσταθεί με πρόνοια του νόμου 3147/2003 (άρθρο 20) της ελληνικής Βουλής, με στόχο την συσπείρωση των νέων αγροτών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν κυρίως νέους αγρότες, όπως:

Ο καταλληλότερος επαγγελματικός προσανατολισμός & εκπαίδευση

Η αξιοποίηση της έρευνας και καινοτομίας για νέες επαγγελματικές δράσεις

Η δημιουργία οικογένειας και το μεγάλωμα παιδιών

Το χτίσιμο της κατοικίας για την νέα αγροτική οικογένεια

Η διαμόρφωση συνθηκών αειφόρου επαγγελματικού περιβάλλοντος & άλλα, παράλληλα με τις συνήθεις αγροτικές υποχρεώσεις, όπως όλοι οι αγρότες.

Ενώσεις Νέων Αγροτών-ΕΝΑ μπορούν να δημιουργηθούν σε όλη την Ελλάδα ελεύθερα από Νέους Αγρότες. Μέχρι σήμερα έχουν ιδρυθεί περίπου 30 Ενώσεις Νέων Αγροτών.

Η συνάντηση-συζήτηση για την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013 θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον του αγροτικού κόσμου και θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον, να ανταλλάξουν σκέψεις για την καλύτερη τοπική οργάνωση και προβληματισμό για το μέλλον του αγροτικού κόσμου (άνθρωποι) και το αγροτικό μέλλον (οικονομία & ανάπτυξη).

Άλλωστε το μέλλον του αγροτικού τομέα προβλέπεται καλό, με δεδομένο ότι προβλέπεται έλλειμμα 1.000.000.000 τόνων ισοδυνάμου σιτηρών το 2050 και αύξηση στις τιμές των τροφίμων κατά 180% (τριπλασιασμός τιμής καταναλωτή) μέχρι το 2030, δήλωσε ο συντονιστής της συζήτησης κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης (Τεχνικός Συνεργάτης της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών), αρκεί να συγκρατηθεί τμήμα της υπεραξίας των αγροτικών προϊόντων από τον αγρότη. Αυτό σημαίνει ότι ο μελλοντικός αγρότης μπορεί να επιβιώσει επαγγελματικά μόνον μέσω της πολυαπασχόλησης και της εμπορίας των αγροτικών του προϊόντων, και απαιτείται το ανάλογο θεσμικό περιβάλλον, για να μην καταλήξει πάλι εργάτης γης-κολίγος.

Πληροφορίες για την συνάντηση της Τρίτης, 21/6/2011, στις 20.00, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυκάρπης Καστοριάς: κ. Θωμάς Μόσχος-6974631337 και κ. Ανδροκλής Γιάτσογλου-6936054007


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...