Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ:«Αδιαπραγμάτευτος ο συνεταιριστικός χαρακτήρας της Δωδώνης»

«Ο συνεταιριστικός χαρακτήρας της «ΔΩΔΩΝΗΣ» για εμάς είναι κατοχυρωμένος και αδιαπραγμάτευτος», τόνισε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη κατά την άφιξή της σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, με αφορμή την σύσκεψη με συνεταιριστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ το βράδι στη γέφυρα Καλογήρου.

Η υφυπουργός ρωτήθηκε αν η απόφαση της Αγροτικής τράπεζας, για πώληση με διαγωνισμό των θυγατρικών της, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε και Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών Α.Ε, , είναι ...προάγγελος και για την πώληση της γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά τη θέση του Υπουργείου για τη ΔΩΔΩΝΗ», είπε η κ. Αποστολάκη.Βέβαια αρμόδιο για την τύχη της «ΔΩΔΩΝΗΣ» είναι το υπουργείο Οικονομικών που εποπτεύει την κρατική ΑΤΕ και η θέση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που είναι αναρμόδιο, δεν ...εγγυάται ότι δεν θα πουληθεί, είναι όμως μια ένδειξη για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το μείζον αυτό θέμα.

Το γεγονός ότι η αρχή για την απεμπλοκή της ΑΤΕ από επιχειρήσεις εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα, (οφείλει να το πράξει για να εγκριθεί η συμμετοχή του δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, όπως ζητά η τρόικα) άρχισε από αυτές τις εταιρείες, ίσως να σημαίνει κάτι το θετικό, τίποτε όμως δεν αποκλείεται.

Η υφυπουργός αναφερόμενη στην παρουσία της στην Ήπειρο, σημείωσε ότι οφείλεται στην συνδιάσκεψη που οργανώνει η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια του διαλόγου για το σχέδιο νόμου που φέρνει στη βουλή το υπουργείο σχετικά με την αναδιάρθρωση του συνεταιριστικού κινήματος και το οποίο, όπως τόνισε, «μπορεί να δώσει μια νέα ώθηση στην αγροτική παραγωγή και να συμβάλει με καθοριστικό τρόπο στην αντιμετώπιση της κρίσης».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...