Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη Μάθησης Νέων Αγροτών στις Βρυξέλλες

Euro  Parliament  House with flagsImage by totinkoti via FlickrΗ Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ αποδέχθηκε την αξιοποίηση πρότασης Επίσκεψης Μάθησης στο ΕυρωΚοινοβούλιο στις Βρυξέλες Βελγίου, 25-27 Οκτ 2010, από τον Ευρωβουλευτή μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου κ. Σπύρο Δανέλλη.

Η ΠΕΝΑ, πέραν από την ενασχόληση με τα τρέχοντα θέματα των Νέων Αγροτών, τα οποία συμπίπτουν σε αρκετά σημεία με τα θέματα που απασχολούν όλους τους αγρότες, προβληματίζεται ιδιαιτέρως με το μέλλον του αγροτικού κόσμου και τις παραμέτρους που θα το επηρεάσουν. Ένα από τα κέντρα αποφάσεων είναι το Ευρωκοινοβούλιο, και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών ενδιαφέρεται για την ενημέρωση των μελλών της στον τρόπο λήψης των αποφάσεων, αλλά και τον τρόπο επηρεασμού αυτών των αποφάσεων, καθώς και τις εξελίξεις στους ευρωπαίους συμπολίτες αγρότες.

Η Επίσκεψη Μάθησης, 25-27/10/2010, περιλαμβάνει 2 Ξεναγήσεις (ΕυρωΚοινοβούλιο & Δημοπρατήριο), 2 Επισκέψεις σε φάρμες (γαλακτοπαραγωγής-τυροκομικών & κρέατος) και 8 Ενημερώσεις από εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα όπως: Λειτουργία του ΕυρωΚοινοβουλίου, Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013, Στήριξη αγροτών (που πωλούν οι ίδιοι τα αγροτικά τους προϊόντα), Παραγωγή προϊόντων ειδικών ενδείξεων (ΠΟΠ, ΠΓΕ κλπ), Λειτουργία λιανικής-χονδρικής πώλησης και διεθνούς εμπορίου, Ποιότητα Γεωργικών Προϊόντων κλπ, ενώ θα συμμετέχουν στην εκδήλωση «αναζήτηση διεξόδων για τη χάραξη στρατηγικής για μια επιτυχημένη εμπορία γεωργικών προϊόντων σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς».

Η αντιπροσωπεία της ΠΕΝΑ θα παρουσιάσει-συζητήσει τα συμπεράσματα από την επίσκεψη σε συνάντηση-συζήτηση στις 30 Νοε 2010, στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, στο ετήσιο προγραμματισμένο ραντεβού των Νέων Αγροτών.

Άλλωστε οι κατά τόπους Ενώσεις Νέων Αγροτών θα μπορούσαν να οργανώσουν παρουσιάσεις-συζητήσεις των αποτελεσμάτων της Επίσκεψης Μάθησης (25-27/10/2010) καθ’ όλη την περίοδο μέχρι τις 30 Νοε 2010, ώστε, όπως πάντα, η ανταλλαγή σκέψεων και θέσεων στην Θέρμη Θεσσαλονίκης να είναι όσο το δυνατόν ποιο παραγωγική και σημαντική για το μέλλον του αγροτικού κόσμου.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Β. Γιαννόπουλος δήλωσε: Η ΠΕΝΑ ενδιαφέρεται τόσο για το σήμερα, όσο και για το αύριο. Οι Νέοι Αγρότες θα παραμείνουν στα αγροτικά επαγγέλματα τουλάχιστον άλλα 30-40 χρόνια Ήδη συζητείται ευρέως το κείμενο «ΕΥΡΩΠΗ 2020», όπως έγινε στις 15/10/2010 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Περιφερειολόγων. Συνεχίζουμε να αναζητούμε ευκαιρίες ενημέρωσης από κάθε πηγή, και να επιδιώκουμε συνεργασίες με φορείς που μπορούν να μας προσφέρουν την αναγκαία τεχνογνωσία για την λήψη των καταλληλότερων αποφάσεων για το μέλλον μας, για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, για το μέλλον της πατρίδας μας».


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...