Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Νέοι Αγρότες προσεγγίζουν τις Νέες Τεχνολογίες

Στο Ξενιτίδειο Πνευματικό κέντρο Αριδαίας, οι 90 περίπου συμμετέχοντες, και μαζί τους και αντιπροσωπεία της Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον κ. Σ. Βογιατζή, απόλαυσαν την επαφή τους με την έρευνα και την επιστημονική κοινότητα στην ημερίδα που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Πληροφορικής & Επικοινωνιών στην Γεωργία, τα Τρόφιμα & το Περιβάλλον-ΕΠΕΓΕ, με θέμα: Νέες Τεχνολογίες & Αειφορική Αγροτική Ανάπτυξη.

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της ΕΠΕΓΕ Β & Ελλάδος καθ. Χ. Μπάτζιος και ο Δήμαρχος Αριδαίας κ. Π. Ζέρζης, ενώ ανάμεσα στους πολλούς συμμετέχοντες διακρίναμε τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κεν. Μακεδονίας κ. Θ. Θεοδωρίδη, Δημοτικούς Συμβούλους, τους υποψήφιους Δημάρχους Δ. Πατόη & Θ. Χαρανίδη, τον καθ. Β. Σαμαθρακή, τον κ. Γ. Αραμπατζή, τον κ. Α. Μητόπουλο, τον κ. Α. Βαζακίδη, τον κ. Μ. Σαλαμπάση, τον κ. Γ. Τσεκουρόπουλο, την κα Σ. Επιγαρίδου, τον κ. Γ. Καλαϊτζίδη, την κα Γ. Κουτουζίδου,

Οι εισηγήσεις καθήλωσαν όλους και προκάλεσαν δημιουργική συζήτηση.

Ο Δρ Θ. Μπουρνάρης (ΑΠΘ) παρουσίασε το λογισμικό «agroPLAN» που αναπτύχθηκε για την οργάνωση της παραγωγής των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ως εργαλείο λήψης αποφάσεων και εξαγωγής αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων.

Η καθ. Ζ. Ανδρεοπούλου (ΑΠΘ) έδωσε στοιχεία από την έρευνα για τους τρόπους και τις συνθήκες προβολής Αγροτουριστικών και άλλων τουριστικών μονάδων στο διαδίκτυο και τις προτάσεις βελτίωσής τους.

Ο καθ. Σ. Βουγιούκας (ΑΠΘ) μίλησε για τις εφαρμογές (αισθητήρες, λογισμικό, αυτοματισμοί) των νέων τεχνολογιών πληροφορικής στην γεωργία, με ευρεία χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS, GPS κλπ) με αποδεκτό κόστος και μεγάλες ωφέλειες για τον επαγγελματία αγρότη και το περιβάλλον στο οποίο ζεί.

Την υποστήριξη της Αειφορικής Αγροτικής Ανάπτυξης κάλυψαν με εισηγήσεις ο κ Μ. Σαλαμπάσης (ΑΤΕΙΘ) για την ιχνηλασιμότητα, Α. Μιχαηλίδης (ΑΠΘ) για τα αρδευτικά νερά και Ε. Μπαλτάς (ΑΠΘ) για την βιώσιμη διαχείριση υδάτινων πόρων.

Αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια διάχυσης της έρευνας των Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και για την οργάνωση της εκδήλωσης η οποία συγκέντρωσε πολλούς ενδιαφερόμενους, ένα πρωϊνό Σαββάτου, με κατακλυσμιαία βροχή. Αξίζει να οργανωθούν αποτελεσματικότερα οι Υπηρεσίες Σχεδιασμού & Υποστήριξης της αγροτικής παραγωγής και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους και Περιφέρειες, με γεωτεχνικούς.

Ο κ. Σ. Βογιατζής είπε ότι θα επιδιώξουν τόσο στις 18 Οκτ 2010, στις 20.00, στο επαρχείο Λαγκαδά, με τους Νέους Αγρότες της Θεσ/νίκης, όσο και στις 30 Νοε 2010, στις 12.00, στο Hyatt Θέρμης Θεσσαλονίκης, με Νέους Αγρότες από όλη την Ελλάδα, να επανεξετάσουν την ανάγκη καλύτερης επαφής των επαγγελματιών Αγροτών με τις εξελίξεις της Επιστήμης.



Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...