Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Η ΔΩΔΩΝΗ»

Αυτό το όνομα επέλεξαν σήμερα οι κτηνοτρόφοι όλοι της Ηπείρου για το νέο τους Συνεταιρισμό, που δημιουργήθηκε με σκοπό να έχουν λόγο στην αγορά της γαλακτοβιομηχανίας
Υπό το βάρος των εξελίξεων και με το χρόνο να πιέζει οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου προχώρησαν σημερα στη σύσταση ενός ενιαίου Πανηπειρωτικού Συνεταιρισμού με σκοπό να έχουν ρόλο αλλά και λόγο στην επικείμενη πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Το όνομα και μόνο του Συνεταιρισμού αυτού δείχνει το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε και τι θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει.Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Η ΔΩΔΩΝΗ», θα ονομάζεται λοιπόν και μπορεί τυπικά η ίδρυσή του να μην έχει ολοκληρωθεί, καθώς η κατάθεση του καταστατικού στο Πρωτοδικείο θα γίνει αργότερα, το πιο ουσιαστικό βήμα όμως έγινε.Σήμερα συγκροτήθηκε προσωρινό Δ.Σ., ενώ από τη ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι επαφές με τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου προκειμένου να ενημερωθούν για την κίνηση αυτή και να εκδηλώσουν ή όχι το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν.Άλλωστε στόχος είναι ο νέος αυτός Συνεταιρισμός να μην είναι ένας ακόμα ανάμεσα στους πολλούς που υπάρχουν αλλά να έχει δυναμική και να εκπροσωπεί όσο το δυνατόν περισσότερους.

Εκπροσώπηση όλων των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων
Η κίνηση αυτή των κτηνοτρόφων να δημιουργήσουν έναν Πανηπειρωτικό Συνεταιρισμό ίσως έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Οι εξελίξεις όμως με τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, έκαναν την ανάγκη ίδρυσής του επιτακτική.Έτσι, έστω και τώρα, ιδρύεται ένα όργανο που σαν στόχο έχει να ακουστεί η φωνή των κτηνοτροφών και να μην μείνουν αυτοί πίσω και έξω από την αγοραπωλησία της γαλακτοβιομηχανίας.Αυτό άλλωστε φαίνεται και από το πρώτο άρθρο του καταστατικού στο οποίο κατηγορηματικά ορίζεται ο σκοπός της ίδρυσης του Συνεταιρισμού.«Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι να παρέμβει στην απόκτηση των μετοχών της Δωδώνης», αναφέρει συγκεκριμένα.«Πρώτος στόχος μας είναι να αγοράσουμε το 100% της Δωδώνης», είπε κατά τη διάρκεια της άτυπης συνεδρίασης ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ιωαννίνων, Μιχάλης Τζίμας.Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως αν θέλουν οι κτηνοτρόφοι να παραμείνει η Δωδώνη σε αυτούς θα πρέπει να υπάρξει ένα όργανο που να εκπροσωπεί όλους μαζί συνολικά, αν Ηπειρώτες.

Θα καθυστερήσουν τα τυπικά
Σημείο αντιπαράθεσης στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση δημιουργήθηκε για το χρόνο που θα επιλεγεί ώστε να δημιουργηθεί και επίσημα ο Συνεταιρισμός. Το πότε δηλαδή θα κατατεθούν στο Πρωτοδικείο το καταστατικό με τις υπογραφές.Η πρόταση που τελικά υπερίσχυσε ήταν αυτό να γίνει με το που θα ανοίξουν οι διαδικασίες πώλησης της Δωδώνης και όχι άμεσα, με το σκεπτικό να κερδηθεί κάποιος χρόνος ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι κτηνοτρόφοι.Η άλλη άποψη ήταν να ολοκληρωθεί και τυπικά η ίδρυση του Συνεταιρισμού αύριο κιόλας, για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως αργότερα.Η πρόταση αυτή όμως δεν πέρασε αφού προτιμήθηκε να μην γίνουν βιαστικές κινήσεις, με δεδομένο όμως ότι κανείς δεν θα εφησυχάσει.

Το προσωρινό Δ.Σ.
Πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. που ορίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση είναι ο Θεόδωρος Χάϊδος, από την Πρέβεζα. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Χρήστος Τσιούρης, από τα Γιάννινα. Β' Αντιπρόεδρος ο πρόεδρος των μετακινούμενων κτηνοτρόφων Γιάννης Δεκόλης και τέλος Γραμματέας είναι ο Σταύρος Πατσούκας από την Άρτα.Το Δ.Σ. από Δευτέρα θα αρχίσει τις επαφές με τους κτηνοτρόφους και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη δημιουργία του Συνεταιρισμού και να συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό υπογραφών ικανό να δημιουργήσουν ένα ισχυρό αντιπροσωπευτικό όργανο.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...