Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Διατοπική Συνεργασία Επιχειρήσεων Υπαίθρου


Στις 1 & 2 Ιουνίου 2010, στον Ταξιάρχη, θα γίνει Συνάντηση Επιχειρήσεων Υπαίθρου από την Πιερία, την Ημαθία, τις Σέρρες και την Χαλκιδική.

Η πρωτοβουλία αυτών των συναντήσεων και η ανάληψη όλων των δαπανών αυτών των Συνεργασιών γίνεται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες με την εθελοντική τεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία των στελεχών του ΑγρΟραμα.

Η Συνάντηση στην Χαλκιδική (1-2/6/2010) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Τρίτη, 1/6/2010

16.00 Συνάντηση, καφές, γνωριμία συμμετεχόντων στον ξενώνα-παραδοσιακή ταβέρνα Φάρμα, του Αλέξ. Τσολάκη, στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής (23710 94181, 94265, 6974275097).

Ενημέρωση για την περιοχή και τις δραστηριοποιούμενες μονάδες.

20.00 Σύσκεψη στο Συνεδριακό Κέντρο Ταξιάρχη (Φάρμα) Συνάντηση με τοπικές Αρχές και όσους τοπικούς επιχειρηματίες επιθυμούν

Τετάρτη, 2/6/2010

09.00 Σχεδιασμός μελλοντικών κοινών δραστηριοτήτων στον ξενώνα ΡΟΔΑΜΟ, του Πάρη Παρλιάρη, στο δάσος του Ταξιάρχη (6948041063)

10.00 Επισκέψεις σε επιχειρήσεις της περιοχής Γαλάτιστας, όπως: στο εργαστήριο αρτοποιίας ΓΑΒΑΝΑ, στην αποσταγματοποιΐα ΑΝΘΕΜΟΥΣ, στην οικοτεχνία ζυμαρικών ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ κλπ

Μέσω της ανταλλαγής εμπειριών ανάμεσα σε επαγγελματίες ομοειδών μονάδων υπαίθρου επιδιώκεται η μεταφορά πραγματικής τεχνογνωσίας και κυρίως η δημιουργία μιας βάσης δικτύωσης.

Στην Διατοπική Συνεργασία Επιχειρηματιών Τουρισμού Υπαίθρου στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, 1 & 2 Ιουνίου 2010, προβλέπεται συμμετέχουν επιχειρηματίες από το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας ΟΙΚΟΞΕΝΙΑ Σερρών, από το Γεωγραφικό Δίκτυο Ποιότητας ΒΕΡΓΙΝΑ Ημαθίας, από το Τοπ. Σύμφωνο Ποιότητας ΘΡΟΝΟΣ Πιερίας και από το ΑΓΡΟΡΑΜΑ, καθώς και όσοι τοπικοί επιχειρηματίες υπαίθρου επιθυμούν από την Χαλκιδική (ξενώνες, εστιατόρια, εργαστήρια μεταποίησης φημισμένων τοπικών προϊόντων, παραγωγοί-αγρότες της περιοχής, συλλογικοί φορείς κλπ).

«Ξέρουμε ότι ο τουρισμός σήμερα στη χώρα μας αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας, αλλά χάνουμε, και σε αυτό τον τομέα, σταθερά σε διεθνές επίπεδο, τα τελευταία χρόνια. Και είναι η ελληνική ταυτότητα στον τουρισμό, που πρέπει και μπορεί ν' αποτελέσει στρατηγική επιλογή, όραμα και συγκριτικό μας πλεονέκτημα, το οποίο βεβαίως συνδυάζεται κάλλιστα, άριστα, θα έλεγα και απαραίτητα, μ' έναν αγροτικό τομέα που έχει και αυτός την ελληνική ταυτότητα της μεσογειακής δίαιτας και διατροφής. Η ελληνική ταυτότητα στα προϊόντα θα ενισχυθεί με την τοπική ταυτότητα. Το κάθε προϊόν μπορεί να έχει την ταυτότητά του την τοπική και, βεβαίως, την ταυτότητά του, την αναγνωρίσιμη στο διεθνές εμπόριο, στη διεθνή οικονομία. Γι΄ αυτό το λόγο, θα ενισχύσουμε τα «Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας» με πιστοποιημένα πρότυπα και με ειδική σήμανση για τα προϊόντα, αλλά και τις υπηρεσίες των κατά τόπους περιοχών». κ. Γ. Παπανδρέου, Συνέδριο Νέων Αγροτών, Αρχ. Ολυμπία, 5/9/09.



Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...