Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Επερώτηση της ΔΗΜΑΡ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. ΔΗΜΑΡ, Δημ. Αναγνωστάκης

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, κατέθεσε Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα.


Με την Επίκαιρη Επερώτηση, τονίζεται η συμβολή του πρωτογενή τομέα στην οικονομία και η δυνατότητά του να συμβάλλει στην αειφόρο αγροτική ανάπτυξη και κυρίως, στην ανάπτυξη της χώρας για να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα του νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου.

Όπως διαπιστώνεται όμως, αντί να ληφθούν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη το αγροτικού τομέα, δεν υπάρχει καμία λήψη μέτρου με αποτέλεσμα το εισόδημα της αγροτικής οικογένειας το διάστημα 2009 – 2012 να συρρικνωθεί και οι αγρότες να έχουν απωλέσει εισοδήματα της τάξης των 1,4 δισ. ευρώ.

Τα προβλήματα τόσο στο κόστος της αγροτικής παραγωγής που αφορά στο ΦΠΑ, στην ενέργεια, στο πετρέλαιο και γενικότερα τους συντελεστές παραγωγής, όπως και της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων αυξάνεται, παρά τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για τη μείωσή τους.

Με την Επίκαιρη Επερώτηση η ΔΗΜΑΡ προτείνει σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν την αγροτική παραγωγή. Μεταξύ αυτών προτείνει:

- Μείωση του κόστους των αγροεφοδίων.

- Πρόβλεψη για αγροτικό πετρέλαιο κίνησης.

- Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και του συντελεστή ΦΠΑ σε χαμηλά κλιμάκια για τα αγροτικά εφόδια.- Αντιμετώπιση κινδύνων από τις κλιματικές αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...