Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Οι αγρότες καλούν μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής ελπίζουν οι αγρότες, επιδιώκοντας συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Τη Δευτέρα οι αγρότες θα ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του κάθε μπλόκου.


Αγρότες από 23 μπλόκα είχαν συναντηθεί το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας για να εξετάσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους. 


Παράλληλα με το «σήκωμα της μπάρας» στα διόδια τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών έξω από τις ΔΟΥ.

Ο Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε ότι κάθε μέρα που περνάει τα μπλόκα ενδυναμώνονται και πρόσθεσε ότι οι αγρότες δεν πτοούνται από την κυβερνητική τρομοκρατία.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ομάδα αγροτών κατευθύνθηκε προς τα διόδια Μοσχοχωρίου με σκοπό να ανεβάσουν τις μπάρες των διοδίων και να καταλάβουν το οδόστρωμα της ΠΑΘΕ στο συγκεκριμένο ύψος.

Στο σημείο όμως είχαν ήδη παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δεν επέτρεψαν στους αγρότες να προχωρήσουν και έτσι εν τέλει αποχώρησαν.

Συγκεντρώσεις στην Πελοπόννησο

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι στην πόλη του Άργους. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, που όπως λένε θα τους οδηγήσουν εκτός παραγωγικής διαδικασίας και ζητούν να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος.

Αρχικά οι αγρότες πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην είσοδο της πόλης κοντά στο νοσοκομείο, όπου έφτασαν αγροτοκτηνοτρόφοι από κάθε γωνιά της Αργολίδας, ενώ στο πλευρό τους είχαν το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Κοδέλα, το δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων Τάκη Πεβερέτο.

Στην συνέχεια εκατοντάδες τρακτέρ πραγματοποίησαν πορεία μέσα στην πόλη του Άργους.

Οι αγρότες της Αργολίδας εκτός από το μπλόκο του Ανυφίου, έστησαν ακόμα ένα μπλόκο στην είσοδο του Άργους, όπου εκατέρωθεν του δρόμου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία και τις επόμενες ημέρες ετοιμάζονται, όπως δηλώνουν, να κάνουν πιο δυναμική την παρουσία τους με αποκλεισμό δημοσιών υπηρεσιών και τραπεζικών καταστημάτων.

Εν τω μεταξύ παραμένουν τα υπόλοιπα μπλόκα σε Αρκαδία και Λακωνία με μικρή όμως παρουσία αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...