Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Συγκέντρωση στη Λάρισα την Πέμπτη

Αγωνιστικές παρεμβάσεις, στις 10 το πρωί, στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στη συνέχεια στα γραφεία του ΕΛΓΑ, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη οι αγρότες της Λάρισας, στο πλαίσιο των νέων κινητοποιήσεων κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, στις αρχές της προηγούμενης βδομάδας, στον Παλαμά της Καρδίτσας.


Ανάλογες αγωνιστικές παρεμβάσεις θα γίνουν, ανά θεσσαλικό νομό, στις Εφορίες, στη ΔΕΗ, στις τράπεζες. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με μεγάλη, πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στη Λάρισα, την Τρίτη 10 Δεκέμβρη.


Οι αγωνιζόμενοι αγρότες της Θεσσαλίας ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να του θέσουν τα αιτήματα που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους, καθώς τα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ - χαράτσια στα αγροτεμάχια και τα σπίτια, κράτημα λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος, αυξήσεις σε αγροτικό ρεύμα, πετρέλαιο, στα μέσα και εφόδια, ασφαλιστικές εισφορές ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, μειώσεις επιστροφής ΦΠΑ και ειδικού φόρου στα καύσιμα κ.ά. - τους οδηγούν σε μαζικό ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ταυτόχρονα, γίνονται ενέργειες για πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεων. Προς αυτήν την κατεύθυνση, θα παρθεί άμεσα πρωτοβουλία πανελλαδικής συνάντησης με τις επιτροπές των Μπλόκων που είχαν στηθεί στη διάρκεια της πανελλαδικής κινητοποίησης τον περασμένο Χειμώνα.

Στα Χανιά

Σε σύσκεψη καλεί το ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων τους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού, τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Χανίων, επιτροπές αγώνα, αγρότες και αγρότισσες σε σύσκεψη την Πέμπτη 21 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Θέμα της συζήτησης θα είναι η οργάνωση της δράσης το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...