Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Στη Βουλή το ζήτημα της δακοκτονίας στην Κρήτη από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη

Το φλέγον ζήτημα της δακοκτονίας των ελαιοπαραγωγικών περιοχών του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα θέτει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης προς την Κυβέρνηση.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων προς τον αρμόδιο Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Η εγκατάλειψη της δακοκτονίας των ελαιοπαραγωγικών περιοχών

Κατατίθεται αυτούσιο το άρθρο της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου Κρήτης της 24/8/2013 με τίτλο "Ραντεβού στα τυφλά έχει το υπουργείο με το δάκο" όπου αναλυτικά περιγράφεται η εγκατάλειψη της δακοκτονίας στην τύχη της και στα χέρια των μεμονωμένων παραγωγών ελαιολάδου κα ερωτασθε:

1.Για ποιους λόγους η παραγωγή του εθνικού μας προϊόντος-του ελαιολάδου- έχει αφεθεί σε εμπειρική και όχι επιστημονική αντιμετώπιση?

2.Για ποιους λόγους οι ελαιοπαραγωγοί έχουν αφεθεί στην τύχη τους -δηλαδή στην εξ ιδίων αντιμετώπιση του  δάκου της ελιάς?

3.Ποτε και πως προτίθενται τα αρμόδια και υπεύθυνα όργανα της Πολιτείας να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την μάστιγα αυτή των ελαιοπαραγωγών σύμφωνα με τις διεθνώς καθιερωμένες μεθόδους?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...