Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Για υψηλές τιμές στο τριφύλλι κάνουν λόγο οι κτηνοτρόφοι

Δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στο να προμηθευτούν ζωοτροφές. Όπως υποστηρίζουν οι τιμές στο τριφύλλι είναι πολύ υψηλές όπως και στον αραβόσιτο (περσινής σοδειάς). Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Κρητικά Μιτάτα κ. Εμμανουήλ Τιτομηχελάκης «στην Κρήτη όταν από το χωράφι φεύγει το τριφύλλι στα 15 – 18 λεπτά το κιλό, θεωρείται υψηλή τιμή».

Και προσθέτει: «Ο κτηνοτρόφος αγοράζει σήμερα τριφύλλι στην Κρήτη στα 30 λεπτά το κιλό. Για τον αραβόσιτο δεν έχουμε ακόμη μια εικόνα για το που θα κυμανθούν φέτος οι τιμές».

Από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ο κτηνοτρόφος κ. Στάθης Γκόλιας, δηλώνει τα εξής: «οι πρώτες δύο «κοψιές» στο τριφύλλι είναι πιο φτηνές και τις αγοράζουν οι αγελαδοτρόφοι. Η πρώτη πήγε στα 15 λεπτά το κιλό και η δεύτερη στα 18 – 19 λεπτά το κιλό. Οι επόμενες που αγοράζουν οι αιγοπροβατοτρόφοι είναι καλύτερης ποιότητας και φτάνει στα 28 λεπτά το κιλό. Αυτές οι τιμές είναι υψηλές. Όμως και οι γεωργοί διαμαρτύρονται από την πλευρά τους ότι το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί. Ακόμη όμως και ο αραβόσιτος περσινής σοδειάς πωλείται στα 14 – 15 ευρώ το σακί με 40 κιλά».

 agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...