Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

O ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση ληξιπροθέσμων οφειλών κτηνοπτηνοτροφικών δανείων

Την αντιμετώπιση ληξιπροθέσμων οφειλών κτηνοπτηνοτροφικών δανείωνθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με ερώτηση των βουλευτών του στη Βουλή.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης: 

"Η ζωϊκή παραγωγή της χώρας μας  και ιδιαίτερα οι κλάδοι της πτηνοτροφίας και της χοιροτροφίας βρίσκονται προ των πυλών του οριστικού αφανισμού και της κατάρρευσης του παραγωγικού τους δυναμικού . Κι αυτό οφείλεται εκτός των άλλων και στην απειλούμενη μεταφορά των ληξιπροθέσμων οφειλών τους από δάνεια που τους έχουν χορηγηθεί και ρυθμιστεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στις κατά τόπους ΔΟΥ προς είσπραξη μέσα από το μηχανισμό των δημοσίων εσόδων .
Ήδη εκατοντάδες παραγωγοί έχουν  πάρει σχετικές επιστολές από  τον ειδικό εκκαθαριστή με τις οποίες τους γνωρίζεται ότι εφόσον δεν τακτοποιηθούν μέχρι τη λήξη τους (η πρώτη λήξη ήταν στις 31/03/2013) τότε θα βεβαιωθούν στην αρμόδια Οικονομική Εφορία .
Επειδή 
1) η εκβιαστική αυτή απαίτηση, του εκκαθαριστή της ΑΤΕ σήμερα και των Τραπεζών που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους ανάλογα δάνεια αύριο, ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα που θα φέρει τους παραγωγούς μπροστά σε κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων αλλά και σε μια σειρά αρνητικές καταστάσεις και
2) στις 29/03/2013 υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση που αναστέλλει για ένα χρόνο την εξόφληση των δανείων που χορηγήθηκαν το 2009 σε συνεταιριστικές και ιδιωτικές οινοποιητικές μονάδες με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου .

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να εφαρμόσουν την παραπάνω Υπουργική Απόφαση και στα ληξιπρόθεσμα  δάνεια των κτηνοτρόφων – πτηνοτρόφων, που έχουν χορηγηθεί και ρυθμιστεί  με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει και στο χώρο τους η οικονομική κρίση;


Οι ερωτώντες βουλευτές:

Βαγγέλης Αποστόλου

Λίτσα Αμμανατίδου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...