Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η κυβέρνηση πετάει το «μπαλάκι» στους αγρότες


Τα θέματα των αγροτών συζήτησαν, μεταξύ άλλων, οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κατά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ανάπτυξης, κ.κ. Τσαυτάρη, Στουρνάρα και Χατζηδάκη. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότες στηρίζονται στα εξής: καθιέρωση φτηνού νυχτερινού ρεύματος, διευθέτηση «κόκκινων» δανείων και επιστροφή ΦΠΑ προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των αγροτών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, επιλύεται το πρόβλημα της συνταξιοδότησης των αγροτών που είναι γεννημένοι το 1948 και επεκτείνεται για δύο χρόνια, ικανοποιείται το αίτημα επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαιοειδών, το οποίο οι αγρότες ζητούσαν να είναι ύψους 160 εκατ ευρώ, όπως επίσης προτείνονται λύσεις για τα ανοιχτά ζητήματα των κτηνοτρόφων των βαμβακοπαραγωγών και των ροδακινοπαραγωγών.

Αναλυτικά οι προτάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναρτηθούν μέχρι την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...