Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Εξώδικο απέστειλαν παραγωγοί του Έβρου στην ΕΑΣ Ροδόπης


«Πόλεμος» φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει μεταξύ 62 παραγωγών και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης με τους παραγωγούς να αποστέλουν εξώδικο στην Ένωση και στον Πρόεδρό της. Όλα ξεκίνησαν από τη μη εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της ΕΑΣ Ροδόπης προς τους παραγωγούς.

Συγκεκριμένα οι 62 αγρότες παρέδωσαν την παραγωγή τους στην ΕΑΣ Διδυμοτείχου, η οποία συγκέντρωσε την ποσότητα βάμβακος και την μετέφερε για λογαριασμό του στην ΕΑΣ Ροδόπης. Μάλιστα η αξία του πουληθέντος βαμβακιού ανέρχεται στα 202.625,28€ ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ποσό το οποίο δεν έχει καταβάλει μέχρι σήμερα η ΕΑΣ Ροδόπης στους παραγωγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική συμφωνία με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Ροδόπης ήταν να καταβληθεί εξ ολοκλήρου το τίμημα του βαμβακιού προ των Χριστουγέννων 2012, κάτι το οποίο δεν τηρήθηκε. Στη συνέχεια είχε δοθεί η υπόσχεση ότι αυτό θα γίνει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2013. Ούτε όμως κι αυτή η υπόσχεση τηρήθηκε.

Έτσι οι 62 παραγωγοί αποφάσισαν και απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία κατά της ΕΑΣ Ροδόπης και του Προέδρου της ζητώντας να εκδώσουν και να παραδώσουν τα τιμολόγια αγοράς του βαμβακιού και να καταβάλουν άμεσα τα χρήματα του βαμβακιού που αγόρασαν εντός δύο ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσονται να κάνουν χρήση παντός νομίμου δικαιώματος και να κινήσουν την ποινική διαδικασία που προβλέπεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...